VINAKOPER Kozarec sonca

misc1

gastrogurman ozek masilni barvno uskl

ČASTITLJIVI JUBILEJI

V veliko zadovoljstvo nam je, da smo obeležili kar tri jubileje, povezane z našo kletjo. Skupaj smo praznovali 140. obletnico furmanske gostilne Pri Matetu, 70. obletnico kleti Vinakoper in 15. obletnico prodajalne vin Vinakoper v Ilirski Bistrici. Na zdravje na uspešna prihajajoča leta in skupne cilje!

 DOTAKNILI SMO SE ZVEZD

Ob sončnem zahodu in soju večernih luči smo se na veličastnem gradu Socerb dotaknili zvezd. Na kulturnem spektaklu sta se povezali visoka moda in umetnost. Tudi naša klet je bila del petkovega večera, in sicer v odlični družbi penin Capris. Povabljene smo sprejeli z aperitivom, Capris peninama Rose ter Bela in jim ustvarili prijetno vzdušje za začetek dogodka.

VINA MESECA »ROSÉ & MUŠKAT & CABERNET SAUVIGNON«

Rosé iz refoška spremlja svetlo roza barva s češnjevo rdečimi odtenki. Prijetna nota rdečega sadja nam že na nosu pove, da smo pred izredno sadnim vinom. Svež karakter mu daje prijetno pitnost z okusi malin, češenj in rdečega ribeza.

Penina Capris Muškat je zlato – rumene barve s tipično aromatiko jasmina, marelice in ličija. Aroma nas zapelje v sladek in osvežujoč pookus s sočno kislino in razigranimi mehurčki.

Capris Cabernet Sauvignon je intenzivne rubinaste barve. Bogata in kompleksna aromatika spominja na suhe slive, beli poper, usnje in zelišča. V okusu je vino bogato, strukturno in lepo dozorelo, plemeniti pridih lesa daje vinu dolg pookus.

Degustacije vin meseca potekajo v maloprodajah v Kopru, Ljubljani in Celju vsak četrtek, petek in soboto v juliju 2018.

 

KULINARIKA & VINO

Recepti pod taktirko chefa

Poletni BBQ & Capris Cabernet Sauvignon

Sestavine za 4 osebe:
• 
1200 g svinjskih reber
• 4 žlice ketchupa
• 3 žlice medu
• 3 žlice sojine omake
• 1,5 žlice gorčice
• 1 žlica sladkorja
• Sol in solni cvet
• Poper
• Oljčno olje
• Refoškov kis
• Zelena solata
• Redkvice

Rebra razdelimo na štiri dele, jih poljubno solimo in popramo. Vstavimo jih v vakum vrečko, lepo razporedimo in zvakumiramo. Pripravimo posodo z vodo in sous-vide aparatom na 65°C. Rebra kuhamo na tej temperaturi 14 ur. Barbeque omako naredimo tako, da vse ostale sestavine (ketchup, med, sojina omaka, gorčiča, sladkor, solni cvet in oljčno olje) dobro premešamo v posodi. Omako premažemo po kuhanih rebrih, nato jih damo v pečico na 250°C za 8 minut. Za serviranje dodamo svežo mešano solato, in sicer zeleno solato in redkvice, začinjene s solnim cvetom, poprom, refoškovim kisom in oljčnim oljem.

Za popolno kombinacijo nazdravite s Capris Cabernet Sauvignonom!