Vinakoper je postal Vinar leta 2017

misc1

Klet Vinakoper je v letu, ko obeležuje svojo 70-letnico, prejela še en laskavi naziv: Vinar leta 2017. So ponosni prejemnik dveh šampionskih nazivov in skupno kar 13 žlahtnih medalj ocenjevanja Vino Slovenija.

Na 43. ocenjevanju vin – Vino Slovenija Gornja Radgona, ki poteka v okviru sejma AGRA je klet Vinakoper slavila pred vso konkurenco.

Ocenjevanje je potekalo od 17. do 19. julija 2017 v prostorih Pomurskega sejma v Gornji Radgoni. Strokovna komisija je skupno ocenila 531 vzorcev, ki jih je prispevalo 170 vinarjev iz šestih držav. Klet Vinakoper je skupno prejela 13 medalj, med drugimi tudi dva Šampiona in sicer v kategoriji polsladko nearomatično belo vino za Malvazijo – Zakladi slovenske Istre – pozno trgatev 2011 in suho rdeče vino starejše od treh let za Capris Merlot 2012. Vino Cabernet sauvignon iz linije Capo d’ Istria 2011 pa je postal Prvak vinsko turistične ceste. Skupno je tako klet prejela 2 šampiona, 1 veliko zlato, 3 zlate in 7 srebrnih medalj.

Sicer je klet v letošnjem letu deležna številnih priznanj z mednarodnih ocenjevanj v tujini, predvsem so zavidljivi rezultati z ocenjevanja Mondial du Merlot, Decanter in Muscats du Monde.

Boštjan Zidar, glavni enolog Vinakoper in Robert Fakin, direktor Vinakoper

.

 

Fotografija in besedilo povzeto iz sporočila za javnost / Vinakoper