Večer vrhunske kulinarike v Kopru

misc1

Pred nekaj dnevi se je v razstavnem prostoru podjetja DukeGroup odvijalo posebno kulinarično doživetje.  Ljubitelji, poznavalci in ustvarjalci vrhunske kulinarike so popoldan preživeli v družbi slastnih jedi, ki sta jih v živo pripravljala kuharska mojstra Maja Miška in Jure Brložnik iz restavracije Miza za štiri. Jedi iz menija so del kulinaričneka koledarja Alkimija okusov 2018. Piko na i svojim jedem sta mojstra dodala z izborom krožnikov iz ponudbe gostitelja DukeGroup. Kulinarično popoldne je bilo tudi priložnost za pokušino odličnih primorskih vin, domačega kruha in suhomesnatih izdelkov.

.

.

Dogodek je bil prezentacija kulinarike, kot jo razumemo v sodobnem času: ne pomeni več zgolj prehranjevanja oz. potešitev lakote, temveč je v njenem središču predvsem okušanje. V kulturi prehranjevanja je kuhar umetnik, ustvarjalec, pripravljene jedi pa simfonije okusov. Kompozicija sestavin na krožniku je poslednji kuharjev kreativni impulz, ki zapečati značaj jedi in jo podpiše.

.

Nujna sestavina tako nastale celostne kulinarične umetnine je jedilni servis. Barve in svetlobne igre, ki jih le-ta ustvarja, poudarjajo celoten ambient in prispevajo k edinstvenosti doživljanja obroka ter mu podelijo estetsko vrednost.

.

.

Kulinarični dogodek je bil zato predstavljen v ambientu elegance in prefinjenosti najsodobnejše evropske kolekcije gostinskega inventarja, kuharja pa sta z izborom krožnikov prikazala posebno in inovativno predstavitev njunih avtorskih jedi.

Dogodek je bil skupaj z vsemi estetskimi detajli preprosto – vrhunski, gostitelj pa obljublja ponovno kulinarično snidenje prav kmalu.

.

Besedilo: sporočilo za medije DukeGroup
Fotografije: arhiv DukeGroup