VABILO NA PROFESIONALNI SEMINAR PRIPRAVE SLADIC IN SLAŠČIC

misc1

gastrogurman ozek masilni barvno uskl

DOLGI TEČAJ LA GANACHE

Z začetkom 1.oktobra 2018 in zaključkom 21 decembra 2018  v Ljubljani, kjer bo potekala tudi celotna izvedba.

Zagotovilo  kakovosti seminarja

V pričujočem času je še posebej pomembno, da se profesionalno ravnamo po geslu »manj je več«. Bolje manj vložkov, a ti morajo biti kakovostni in z zagotovljenim uspehom. Na tak način deluje slaščičarstvo blagovne znamke LA GANACHE, ki je tudi samo začelo s premišljenim vložkom v zagotovljeno kakovost z dolgoletnim izobraževanjem in prakso v Parizu. Zato tudi je LA GANACHE v Sloveniji postal sopomenka za sodobne, zdrave in božansko okusne slaščice. Obenem je znan tudi po svojih izobraževalnih dejavnostih tako doma kot preko državnih meja. V tem smislu z veseljem postrežemo z nekaterimi referencami: protokolarne storitve na Brdu  pri Kranju, Vila Prešeren Bled,Vila Bled, Hiša kulinarike Jezeršek, hotel Dvor Jezeršek, hoteli Bernardin, Kongo HC, hotel Paka, vila Herberstein, ljubljanski Dulcis caffe, čokoladnica da Ponte v Kopru in slaščičarna Zagreb v Zagrebu.

Namen seminarja

Profesionalni slaščičarski seminar LA GANACHE je, kot pove že naziv, namenjen strokovnjakom in strokovnjakinjam na področju slaščičarstva, bodisi tistim, ki začenjajo in bi radi svoje šolsko poznavanje slaščičarske veščine nadgradili, bodisi onim, ki imajo za seboj že več ali manj let prakse in si želijo novih prijemov in novih receptov. Kljub strokovni zasnovi seminarja pa se  lahko pridružijo tudi bolj izurjene ljubiteljice in ljubitelji domače slaščičarske umetnosti.     

Vsebina seminarja

Slaščičarsko izobraževanje ima petnajst (15) tematskih sklopov, ki vključujejo pripravo slaščic in sladic (sladka jed, ki jo običajno postrežemo po obedu ali drugem obroku hrane), v posameznem primeru pa je tema še posebej posvečena tudi pripravi osnove (denimo testa ali vrste slaščice na splošno). Program je zastavljen tako, da pridobljene spretnosti in znanje ter seveda recepture zadostujejo za pripravo celovitega slaščičarskega asortimenta. Skupaj bodo udeleženke in udeleženci pridobili 60 receptov.

Vsak udeleženec/udeleženka dobi: kuharsko bluzo, predpasnik in kapo, sproti pa recepture.

1. Francoski rogljički – listnato kvašeno testo
2.  Minjoni
3. Piškoti
4. Male pite
5. Pite
6. Male tortice
7. Torte
8. Sladoled
9. Sladice v čašah
10. Slane pite Quiches
11.
Listnato testo in sladice z listnatim testom
12. Restavracijske sladice
13. Macarons
14. Sladice/slaščice na osnovi čokolade
15. Praline – čokoladni bomboni

In letos NOVOST…
16. Baguette

Struktura izobraževanja

Izobraževanje traja tri (3) mesece, seminarska srečevanja potekajo dvakrat tedensko po pet (5) ur z dodatnimi osmimi (8) urami vsako drugo soboto. Tedenska izvedba poteka ob ponedeljkih  in petkih med 16.30 in 21.30 uro, ob sobotah med 8. In 16. uro. Skupno mesečno delo tako obsega med 50 in 60 ur, celotna seminarska kvota pa je 168 ur. Prvi dan je uvodoma namenjen predstavitvi programa in splošnim usmeritvam pri delu. Zaključni dan v mesecu december to je to je petek, 21. 12. 2018, je slavnosten, s podelitvijo diplom. Diploma je pridobljena z udeležbo in s pozitivno ocenjeno in komentirano samostojno pripravo treh slaščičarskih izdelkov, narejenih v enem seminarskem dnevu.   


Tečaj se izvaja v primeru, da je prijavjenih najmanj 5 (pet) tečajnikov.

Dodatne informacije o tem ali drugih izobraževanjih LA GANACHE  dobite pri chefu Naserju Gashiju na telefonski številki 031 533 975. 
Spletna stran: La Ganache
Elektronski naslov: gashi@laganache.eu


 

Viennoiseries / francosko pecivo

Program:
Croissants / Rogljiči:
Kvašeno listnato testo v osnovi poolish-a (predtesto/starter)
Pain au chocolat / čokoladni žepki: kvašeno listnato testo v osnovi poolish-a (predtesto/starter) in čokoladne palčke
Pain au raisins /osje gnezdo: kvašeno listnato testo v osnovi poolish-a (predtesto/starter), slaščičarska krema, rozine.

Lokacija Horeca center, Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana
Kdaj:  16.9.2018 2018 med 8h30 -14h30  uro.

 

Program za tečaj Macarons:

Program za tečaj Macarons:

  • Macarons pasijonka,
  • Macarons s slano karamelo

 

Na tečaj Torte Program 1 se bomo učili izdelave naslednjih tort:
  1. Torta Prestige ganache: dekorativni biskvit, biskvit joconde, pomarančni creme brulee, čokoladni temni mousse, krokant, zrcalna glazura – glacage mirroir in posušene pomaranče.
  2. Torta Pasijonka: biskvit cuillere, sredica iz gozdnih sadežev, skutin mousse, žele pasijonke.
  3. Torta Fraisier(jagodna torta): biskvit genoise, lahka slaščičarska krema, jagode, jagodni žele.

Vse tri torte so narejene iz izključno naravnih sestavin.

  1. Torta: FRAISIER -Jagodna torta ( Biskvit, lahka slaščičarska krema s vaniljo, jagode in jagodni žele.
  2. Torta: PRESTIGE GANACHE – Dekorativni biskvit, mandljev biskvit, krokant, pomarančni creme brulee, čokoladni mousse, zrcalna glazura.
  3. Torta: PASIJONKA – Dekorativni biskvit, biskvit cuillere, žele gozdnih sadežov, skutin mousse, pasijonka.

Vse 3 torte so narejene iz naravnih sestavin in vsi udeleženci lahko sodelujejo pri pripravi.

 

Tečaj TORTE (P2):

OPERA: mandljev biskvit, čokoladna podlaga, kavna maslena krema, ganache in zrcalna glazura.
ROZAFA: Čokoladni biskvit, sredica iz mandeljevega in lešnikovega pralineja, sredice iz maline, mlečni čokoladni mousse in malinova glazura.
VJOSA: Mandljev biskvit, dekorativni biskvit, sredica iz gozdnih sadežev, ganache iz pasijonke in sadna glazura.

Vse tri torte so narejene iz naravnih sestavin. Vsi udeleženci/ke lahko sodelujejo pri pripravi.

Tečaj TORTE (P3):

ERA: orehov biskvit, cimetov mousse, pečena jabolka, glazura.
BELA PASIJONKA: mandljev streusel, pistacijev biskvit, sredica iz spicy mango, sveže mango, mousse iz pasijonkine bele čokolade, glazura.
MANDARIN: biskvit cuillere, mandarinin mousse, mousse jasminovega čaja.

Vse tri torte so narejene iz naravnih sestavin in udeleženci/ke lahko sodelujejo pri pripravi.

 

Seznam tečajev za mesec Oktober – November  2018

Oktober 2018

Macarons 17.10.2018 16.00 – 20.00 79 eur  
Torte Program 3 21.10.2018 8.30 – 17.30 145 eur  
Torte Program 2 28.10.2018 8.30 – 17.30 145 eur  

November 2018

Torte Program 1 8.30 – 17.30 145.00 eur 18.11.2018  

 

La Ganache