V pričakovanju Dnevov kmetijstva slovenske Istre

misc1

gastrogurman ozek masilni barvno uskl

Koper bo to soboto in nedeljo že 14. leto zapored gostil priljubljene Dneve kmetijstva slovenske Istre. Prireditev bo letos v šotoru na parkirišču pred stadionom Bonifika, osrednja tema pa bodo mediteranska zelišča.

Tudi letos se bo ob tej priložnosti podeželje Istre in Slovenije z vsemi svojimi darovi in pridelki preselilo v mesto. Sejem, ki ga že 14. leto zapored organizira Mestna občina Koper, se letos seli na novo lokacijo, in sicer v šotor na parkirišče pred stadionom Bonifika. Vstop na sejem je prost, obiskati pa ga bo možno v soboto, 20. in nedeljo, 21. oktobra, med 10. in 19. uro.

Na več kot 100 stojnicah se bo predstavilo okoli 90 razstavljavcev, ki bodo predstavljali in prodajali svoje domače proizvode, kot so siri, suhomesnati izdelki, vina, olja, čebelarski izdelki in podobno.  Sejemsko dogajanje bodo še dodatno popestril spremljevalni program s strokovnimi predstavitvami, in delavnicami, tudi letos pa si boste v sklopu sejma lahko ogledali kmetijsko mehanizacijo in nekatere domače  živali. Med njimi denimo istrsko pramenko, različne vrste koz, oslico z osličkom in perutnino.  

V sklopu prireditve bo Obalno čebelarsko društvo Koper v soboto ob 12. uri oznanilo in nagradilo najboljše letošnje pridelovalce medu, v sklopu osrednje teme letošnjega sejma pa se boste lahko udeležili različnih delavnic, na katerih boste spoznali izdelavo herbarija, zeliščne soli, hidrolata in mazil iz zelišč ter spoznali Vrt Olivotti.

Poskrbljeno bo tudi za najmlajše obiskovalce, ki bodo lahko po bliže opazovali in spoznali navade domačih živali in se udeležili delavnic za otroke na temo mediteranski zelišč.

Več informacij lahko najdete na www.dnevi-kmetijstva.si ali na Facebook strani Dnevi kmetijstva slovenske Istre.