Letos bodo slaščice v nekaterih restavracijah še slajše!

misc1

V ponedeljek, 5. junija je bilo v Sladki Hiši v Pobegih zopet v znamenju slaščic! V sodelovanju z Erikom Črnigojem, vrhunskim slaščičarjem ter članom slovenske kuharske reprezentance smo pripravili že drugi slaščičarski tečaj, ki je bil tokrat posvečen izdelavi (monoporcijskih) restavracijskih slaščic. Bilo je…super okusno, sladko in barvito! 🙂

Skozi sproščeno, a intenzivno vodenje so tečajniki aktivno spoznavali recepture, veščine in umetnosti izdelave monoporcijskih restavracijskih slaščic. Sodelovali so pri pripravi posameznih komponent iz osnovnih surovin, sestavi in dekoraciji krožnikov, kreativno uporabljali sestavine, ter se od Erika naučili tudi marsikatere slaščičarske skrivnosti in drobnih trikov, ki jih bodo lahko koristno uporabili pri izdelavi slaščic za svoje goste.

Vsekakor pa prezentirani krožniki tečajnikov govorijo sami zase:
.
 

Še nekaj foto-utrinkov iz tečaja:.
.
Slaščice so se tečajniki učili izdelovati v vrhunsko opremljeni kuhinji Sladke Hiše v Pobegih, s kvalitetnimi surovinami ter pripomočki.

 

 

.Z vedno bolj priljubljenimi tečaji pod vodstvom Erika Črnigoja bomo seveda nadaljevali, za več informacij spremljajte objave na portalu Gastrogurman.