Na festivalu Top Vino najprestižnejša svetovna vina

misc1

ozka usklajena 600x65

V organizaciji podjetja eVino, ki ga vodi najboljši slovenski sommelier Gašper Čarman, bo 17. oktobra v Cankarjevem domu potekal vinski festival, kot ga še ni bilo. Z nakupom vstopnice bodo imeli obiskovalci možnost okušati vina petinšestdesetih vinarjev, ki sodijo v sam svetovni vrh. Napovednih je tudi več kot 30 premiernih predstavitev vin.

Poleg petindvajsetih najboljših domačih vinarjev, enajstih bordojskih châteaujev, vin najuglednejših kleti Toskane, Španije, Portugalske, Avstrije, Kalifornije ter Nove Zelandije, šampanjcev in penin, bodo za popestritev okusa na festivalu poskrbeli tudi destilati Distillerie Berta, konjak Tesseron, srbsko žganje Zarić in odlična Martin Miller’s in Fever Tree mešanica gin & tonic. Celoten seznam udeleženih vinarjev, vinskih premier ter ostalih udeležencev, ki bodo sodelovali na festivalu Top Vino, si lahko ogledate na tej povezavi

Na festivalu, ki bo potekal med 13. in 20. uro, bo brbončice razvnemala tudi dodatna gourmet ponudba, med katero zagotovo izstopa španski pršut Pata Negra Blazquez.

Top Vino bo odlična priložnost za pokušino prestižnih vin, kot jih v Sloveniji na enem mestu še ni bilo, za klepet s priljubljenim vinarjem ter izmenjavo pogledov vinskih ljubiteljev in poznavalcev. Organiziranih bo tudi nekaj delavnic s posebno predstavitvijo določenih vinarjev in njihovih vin.

 Gastrogurman.si vinski festival TOP VINO by eVino in Gašper Čarman 2

Da so udeležbo na festivalu Top Vino potrdila tako velika imena, je pripomoglo večletno delo Gašperja Čarmana na področju vinarstva: »Predstavil sem jim predvidene sodelujoče vinarje, prireditveni prostor in izkušeno ekipo, s katero bom izpeljal ta projekt. K pozitivni odločitvi je pripomoglo predvsem večletno poznanstvo, zaupanje in prepričanje, da bo festival Top Vino zares predstavil sam vinarski vrh. Veseli me, da dogodek organiziramo v Cankarjevem domu, ki je najpomembnejši slovenski hram kulture in zagotavlja nivo, ki ga naša prireditev potrebuje, tako po pomenu, ki ga ima ta prostor, kot po logističnih pogojih, ki so nujni za ustrezno izpeljavo tovrstnega festivala.«

 

Gastrogurman.si vinski festival TOP VINO by eVino Cankarjev dom

Poleg uradnega dela festivala Top Vino, bo za vse obiskovalce omogočeno pofestivalsko druženje na bližnji atraktivni lokaciji, kjer se poleg ustrezne gostinske ponudbe obeta tudi prijetno glasbeno presenečenje. Več informacij je na voljo na spletni strani www.eVino.si.

V prodaji je bilo 250 vstopnic po nekoliko nižji ceni, ki so že pošle. Sedaj je na voljo omejeno število vstopnic po 40 evrov. Cena bo v nadaljevanju višja, sedaj pa je vstopnice do razprodaje moč kupiti na prodajnih mestih Eventima (na njihovi spletni strani in bencinskih servisih Petrol in OMW), na prodajnih mestih Cankarjevega doma, v eVino baru in na spletni strani eVina (www.eVino.si).

Spletne povezave:

Dodatne informacije:

Franci Kek, 041 609 170,  kek@rock-otocec.com

Tina Slivnik, 040 451 269, tina@evino.si

Gastrogurman.si vinski festival TOP VINO by eVino Cankarjev dom logo