The Slovenia Restaurant Awards: Calypso in Tiffany med TOP 10 slovenskimi hotelskimi restavracijami

misc1

gastrogurman ozek masilni barvno uskl

Na izboru najboljših izbor najboljših slovenskih restavracij The Slovenia Restaurant Awards sta včeraj slavili kar dve Hitovi restavraciji: Perlin Calypso in Parkova restavracija Tiffany sta se uvrstila med deset najboljših hotelskih restavracij v Sloveniji, kar nedvomno prinaša potrditev znanj, predanosti in profesionalnosti Hitovega gostinskega kadra ter kakovosti gostinskih storitev.

 

PERLA, RESORT & ENTERTAINMENT, NOVA GORICA

Perlin executive chef: Matjaž Šinigoj
Vodja kuhinje v Perlini restavarciji Calypso: Dalibor Janačković
Vodja restavracije Calypso: Sebastjan Harej

Kulinarično raziskovanje. To je želja in naloga vsakega gosta, ki vstopa v Perlino restavracijo Calypso. Ime ni naključje. Tako je bilo namreč ime ladji Jacquesa Cousteauja, s katero je raziskoval morja sveta. In na neke vrste kulinarično raziskovanje vsak večer popeljejo goste tudi v Calypsu, ki brez dvoma predstavlja največ, kar v družbi Hit lahko ponudijo še tako zahtevnemu domačemu in tujemu gostu. Vodja vseh Perilnih kuhinj Matjaž Šinigoj pušča pri vodenju kuhinje Calypsa proste roke Daliborju Janačkoviću, ki pravi: »Zame osebno je Calypso srce Perle.« Restavracija ima sicer nekaj stalnic v jedilnem listu, vendar se gostje navadno prepuščajo usmeritvam izurjenih natakarjev, pod vodstvom vodje restavracije Sebastjana Hareja. Ekipo kuharjev vodi nabor vedno svežih in lokalnih surovin, za goste pa vsak dan sestavijo nov 5-hodni degustacijski menu. V sklopu aktivnost projekta Glocal Gourmet, ki v družbi Hit povezuje prizadevanja za trajnostno kuhinjo z lokalnimi sestavinami, pripravljajo tudi poseben degustacijski menu vrhunskih kreacij in zgodb iz surovin lokalnih pridelovalcev in dobaviteljev. Ob prehodu letnih časov pa v goste povabijo priznane italijanske chefe, nosilce najmanj 2 Michelinovih zvezdic, ki jim za izziv ponudijo prav ustvarjanje z tukajšnjimi lokalnimi pridelki. Skupaj letos Nova Gorica gosti kar 9 Michelinovih zvezdic. Obisk restavracije Calypso je mogoč brez vstopa v igralnico, zagotovljena je storitev brezplačnega valet parkiranja.

 

PARK, HOTEL & ENTERTAINMENT, NOVA GORICA

Vodja kuhinje: Adi Blaško
Vodja F&B: Simon Sitar

Park Hotel. To je ime, ki med ljudmi na Goriškem ohranja spomin na eno prvih restavracij v mestu, kjer so se vrstila poslovna in družinska kosila in večerje, mnogi pa so se v Parkovi restavraciji ob plesu zavrteli na prvi večer leta. Tudi danes znajo v Hitovem igralniško-zabaviščnem centru Park polepšati večere s številnimi dogodki in enogastronomskimi večeri z gostujočimi vinarji.

Kulinarično zgodbo v Parku piše predana ekipa kuharjev pod vodstvom Adija Blaška. Zanimiv preplet domačih in tujih gostov (pretežko italijanskih, med katerimi se znajdejo tudi Kitajci, ki živijo v Italiji) vedno znova prepričajo z izborom kakovostnih morskih surovine, ki jih v kuhinji pripravljajo kot surove predjedi ter premišljene tople predjedi in glavne jedi. Poskrbljeno je tudi za vegetarijance, ljubitelje mesa in sladokusce. Med sladicami je hišna tortica Delta, odlična je tudi pa je tudi Parkova kremna rezina »millefoglie«.  

Goste z bogato vinsko spremljavo prepričajo sommelierji (v Parku jih je kar 9, med njimi vodja strežbe Simon Sitar s 3. stopnjo), ki v družbi natakarjev dnevno skrbijo za ključne trenutke kulinaričnih doživetij. Dobro se zavedajo, da pomemben del celovite kulinarične izkušnje predstavlja prav živa povezava in odnos kuhinja–natakar–gost. Obisk restavracije je mogoč brez vstopa v igralnico, zagotovljena je storitev brezplačnega valet parkiranja.

Na fotografiji z leve: Simon Sitar (vodja F&B Hotel Park), Adi Blaško (chef Hotel Park), mag. Niko Slavnič (direktor projekta The Slovenia Restaurant Awards), Martin Šabec (vodja Hotela Perla).