Tekmovanje Grand Gourmet Makarska ŠCV 2x ZLATO 2x SREBRO in 1x BRON

misc1

gastrogurman ozek masilni barvno uskl

Od 22. do 24. oktobra se je v Dalmaciji odvijalo že peto mednarodno tekmovanje natakarjev, barmanov, barist in restavracij – Grand Gourmet 2019. Festival, ki ga vsako leto prirejajo z namenom promocije poklicev v gostinstvu, je potekal v Dalmacija Sunny Hotelu v Makarski. 

Šolski center Velenje, Šolo za storitvene dejavnosti sta zastopala Lea Sušec in Izidor Destovnik, ŠCV Višjo strokovno šolo pa študenta Urška Jazbec in Kosta Kocev. Vsi so nastopili pod mentorstvom Simone Pompe.

Dijaka Lea Sušec in Izidor Destovnik sta tekmovala v juniorski kategoriji ter se odlično odrezala. Lea Sušec je osvojila 1. mesto in zlato medaljo za najboljši tatarski biftek in pravilno dekantiranje vina barik (Cabernet Sauvignon, arhivsko vino, Vinska klet Goriška Brda). Izidor Destovnik pa se je uvrstil na 2. mesto in prejel srebrno kolajno, v kategoriji tatarski biftek in dekantiranje vina barik (Modri pinot, Vinska klet Brumec, Klokočovnik, Loče).

V kategoriji latte art sta tekmovala študenta Urška Jazbec in Kosta Kocev, ki sta prav tako pokazala izjemno znanje. 

Urška Jazbec je prejela zlato medaljo, Kosta Kocev pa srebrno medaljo v tej kategoriji. 

Študent Kosta Kocev se je udeležil tudi tekmovanja priprave kavnega napitka »Signature drin« za katerega je prejel bronasto medaljo.

Veseli smo, da so znanja in uspehi naših dijakov in študentov tako izjemni, saj to nakazuje na odlično delo, ki ga ŠCV šole, njeni zaposleni, dijaki in študentje skupaj beležijo. Njihova strokovnost in odličnost se nadaljujeta iz srednje v višjo šolo. 

Njihovi mednarodni uspehi in rezultati tudi na področju gastronomije, dokazujejo, da je Šolski center Velenje resnično mavrica strokovnega znanja ter je na pravi poti k še večjim uspehom dijakov in študentov ter njihovih mentorjev.

Ob pogledu na fotografijo z leve: dijak Izidor Destovnik, ravnateljica ŠCV Šole za storitvene dejavnosti ga. Mateja Klemenčič, dijakinja Leja Sušec, mentorica dijakom in študentom ga. Simona Pompe, študentka Urška Jazbec, študent Kosta Kocev in ravnatelj ŠCV Višje strokovne šole g. Uroš Sonja.