Vabilo na 10. strokovno srečanje gostincev v Portorožu

misc1

10. STROKOVNO SREČANJE GOSTINCEV
Portorož, 20. in 21. november 2017

 

»SKRIVNOSTI MICHELINOVIH KUHARJEV«

Emanuele Scarello **  Lorenzo Cogo *  Andrea Canton *  Vincenzo Guarino * in Fausto Arrighi

 

Sekcija za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije  21. novembra v Grand Hotelu Bernardin v Portorožu organizira tradicionalno, 10. STROKOVNO SREČANJE GOSTINCEV. V ospredju bodo aktualni problemi na področju gostinstva, ki jih bosta predstavila predsednik sekcije Mate Matjaž in podpredsednik Drago Delalut. Predavanje Tomaža Bernika iz ZDOPS bo nosilo naslov »Kje iskati delavce in kako jih zaposliti«. Ob vse večjem pomenu socialnih medijev in njihovem vplivu na potencialne goste bo za marsikoga zanimivo tudi predavanje z naslovom »TripAdvisor in digitalni marketing za gostilne in restavracije«, ki ga bo predstavila znana strokovnjakinja na področju trženja Rajka Lunić. Prvi del srečanja bodo zaključili kratki nasveti za uporabo zelišč in začimb v gostinstvu. V glavnem odmoru bodo udeleženci lahko okušali in si ogledali predstavitve pokroviteljev in razstavljavcev.

Sledil bo popoldanski del srečanja, ki bo letos v znamenju italijanskih kuharjev z Michelinovimi zvezdicami. S kratkimi predavanji bodo nastopili Fausto Arrighi (bivši direktor Michelinovega vodiča za Italijo), Emanuele Scarello (Agli Amici), Lorenzo Cogo (El Coq), Andrea Canton (La Primula), Vincenzo Guarino (Il Pievano), pridružila se jima bosta Tomaž Kavčič (Gostilna pri Lojzetu, Zemono) in Filip Matjaž (Gostilna Tomi). Zvečer bo mogoče njihove kuharske umetnine pokusiti na večerji v Gostilni Tomi, kjer se jim bo v kuhinji pridružil še hišni kuhar Mišo Jović.

Že na predvečer srečanja, 20. novembra se lahko udeležite zanimive večerje s strokovnim izobraževanjem na temo »Užitna divja hrana Slovenije«, ki bo v Gostilni Tomi. Vodila jo bosta predavatelj Dario Cortese in kuhar Marko Pavčnik (Grad Tabor, Laško).

Popoldan bo potekala slovesna podelitev nagrad za kakovost gostinske ponudbe in jubileje v poslovanju, ki jih podeljuje Sekcija za gostinstvo in turizem. Udeleženci bodo zaključili druženje na  večerji v Oštariji ali Michelinovi večerji v Gostilni Tomi (število mest je omejeno).

.

Program dogodka si lahko ogledate na povezavi: Strokovno srečanje gostincev v Portorožu

Več informacij, program, kotizacijo in način prijave na dogodek si lahko ogledate v datoteki:  Program srečanje gostincev 2017

.

Besedilo in fotografija: povzeto po sporočilu za medije; Obrtno podjetniška zbornica Slovenije