Ekipa Slovenske kuharske reprezentance zlata na Grand Prix of Mediterranean Cuisine 2018

misc1

V Riminiju ( Italija ) je v soboto 17. februarja v okviru prireditve Beer & Food Attraction, pod pokroviteljstvom Italijanske zveze kuharjev in podporo Worldchefs, potekalo kulinarično tekmovanje z mednarodno udeležbo – Grand Prix of Mediterranean Cuisine 2018, kjer so nastopili tudi člani Slovenske kuharske reprezentance in se odlično odrezali.

Ekipa slovenske kuharske reprezentance, ki so jo zastopali Tomaž Vozelj, Janez Dolšak, Erik Črnigoj, Grega Rozman, Martin Blejec, Stanko Ramšak in Tadej Jug, je nastopila v ekipni kategoriji, kjer so morali tekmovalci pripraviti trihodni meni za 60 oseb.

.

Ekipa je pripravila trihodni meni s sledečimi krožniki:

Topla predjed: Testenine Mezza manica z robidami, jastogov ragu, krema kravjega sira Jamar, topla pesina solata, robide z konjakom in ocvrti špageti

.

Glavna jed: jagnje, jagnječji priželjc, grah, paradižnik, pena goveje juhe

.

Sladica: pena grškega jogurta z limonino marmelado v kakavovi glazuri, mandljev biskvit, limonin kuli, krema pomaranče, sorbet klementine, zrak limete, mandljev crumble, jogurtov sponge, gel limete in mete

.

Nastop in pripravljene jedi slovenske ekipe so bile ocenjene z najvišjimi ocenami in tudi prvim mestom!

Čestitke!!!

.

.

.

Fotografije: Facebook Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije