Slovenija prejemnica ugledne nagrade EMERGING NATION IN ENO-GASTRONOMY 2019

misc1

gastrogurman ozek masilni barvno uskl

Globalno prepoznana gastronomska revija Food and Travel Magazine Italia je Sloveniji podelila prestižno nagrado za najhitreje rastočo gastronomsko destinacijo “EMERGING NATION IN ENO-GASTRONOMY 2019”. To je priznanje tudi vsem deležnikom v gastronomiji in turizmu v prizadevanjih, da postane Slovenija globalno prepoznavna kot trajnostno usmerjena in vrhunska gastronomska destinacija za butična 5-zvezdična doživetja.

V petek zvečer, 4. oktobra, so bile v kraju Forte Village na Sardinji v Italiji podeljene nagrade tistim italijanskim in mednarodnim prejemnikom, ki so bralce, poznavalce kulinarike in vin ter strokovne sodelavce revije Food and Travel Magazine Italia še posebej navdušili z vrhunsko kakovostjo in odlično gastronomsko ponudbo. Sloveniji je pripadlo največ glasov in s tem nagrada kategorije EMERGING NATION IN ENO-GASTRONOMY 2019. 

Mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije (STO) je ob tem izpostavila:  »Nagrada s strani ugledne in mednarodno prepoznane revije Food and Travel Magazine Italija je dodatni dokaz, da slovenska gastronomija dosega preporod. Slovenija postaja vrhunska gastronomska destinacija ne le na italijanskem trgu, temveč tudi na globalnem zemljevidu, zato iskrena hvala vsem chefom, vinarjem, pridelovalcem hrane in vsem tistim, ki si prizadevajo, da butično, pristno, lokalno in trajnostni zavezano ter z edinstvenimi gastronomskimi okusi bogato deželo spoznajo tudi njeni obiskovalci. Razglasitev Slovenije za najhitreje rastočo gastronomsko destinacijo je tudi odlična priložnost za promocijo Slovenije in dobra popotnica za prihodnji dve leti, ko bodo okusi Slovenije krovna komunikacijska tematika slovenskega turizma in Slovenija Evropska gastronomska regija 2021.«

Ob razglasitvi Slovenije za najhitreje rastočo gastronomsko destinacijo so pri Food and Travel Magazine Italija izpostavili edinstveno identiteto naše dežele, ki se zrcali v avtentični ponudbi kar 24 gastronomskih regij ter nezamenljivih okusih, ki jih oblikujejo lokalno pridobljene kakovostne, skrbno izbrane in avtentične surovine, pridelane v neokrnjeni naravi naše deleže.

Nagrado je v imenu Slovenske turistične organizacije prevzel Aljoša Ota, vodja predstavništva STO v Italiji, ki je ob tem povedal: »Zelo smo veseli, počaščeni in ponosni, da so italijanski bralci ugledne revije Food and Travel Italia izbrali Slovenijo kot novo eno-gastronomsko destinacijo v vzponu. Nagrada ima še toliko večji pomen, ker je revija nagrajevala veliko kategorij in nagradila le najboljše italijanske akterje v eno-gastronomiji in turizmu. Menim, da smo na pravi poti da postanemo še bolj prepoznavni kot odlična destinacija za italijanske goste, ki iščejo prave avtentične kulinarične izkušnje. Slovenski večer v Milanu v mesecu juniju, v sodelovanju s chefom Tomažem Kavčičem, je bil odlična odskočna deska za predstavitev Slovenije kot nove kulinarične destinacije na italijanskem trgu.«

Več vam je na voljo v medijskem središču na povezavi