Slavna goriška vrtnina tudi na jedilniku Hitovih restavracij

misc1

gastrogurman ozek masilni barvno uskl

Kulinarični potep po goriških gostilnah, na katerega te dni vabijo v sklopu projekta Go Gurmet, poteka v znamenju posebne lokalne vrtnine, goriškega radiča, poznanega tudi kot »solkanski regut«.

Akcija, ki jo z namenom promocije lokalne kulinarike organizira novogoriški TZ TIC, je že drugo leto zapored v skupno zgodbo povezala več goriških gostincev. Ti bodo obiskovalcem in ljubiteljem kulinarike do konca meseca februarja v okušanje ponudili izbor jedi, med sestavinami katerih bo kraljevala zanimiva »zimska vrtnica«. Med sedmimi restavracijami, ki so pristopile k sodelovanju, sta tudi dve Hitovi restavraciji, in sicer restavracija Hotela Sabotin v Solkanu in Perlina restavracija Calypso.

Restavracija Calypso, Perla:

  • Lardo mongulice z regutom, ocvrtim rumenjakom, staranim balzamičnim kisom in drobnjakovim oljem – 15 € · Fregola sarda s pestom iz reguta in creme fraiche (francoska krema) – 18 € · Telečja lička z regutom in regut zavit v kataifi testo – 22 €  

Restavracija Hotela Sabotin, Solkan: 

  • Degustacijski meni – Zimska vrtnica – 20 €: · Mesna terina na solatki iz janeža, korenčka, solkanskega radiča, začinjena s peteršiljevim oljem · Na bučni peni nadevan tortelon s skuto, solkanskim radičem in gamberom · Brancinova roladica z zeliščnim pirejem in popečenim radičem z ocvirki · Pomarančna »lava cake« tortica

Pa še nekaj o valentinovem …

V Hitovih enotah niso pozabili niti na prihajajoči praznik zaljubljencev. Na valentinovo bo v Hotelu Sabotin za romantični večer v dvoje na voljo 4-hodni meni, ki vključuje valentinovo presenečenje, v hotelu Lipa v Šempetru pri Gorici pa bo gostom na voljo morsko popotovanje v 4 hodih ter koktajl za dobrodošlico.

V novogoriški Perli pa bo mogoče izbirati med kulinaričnim razvajanjem ob valentinovim meniju v restavraciji Meditterraneo, sladkimi trenutki v kavarni Caffè Dolce Vita in sprostitvijo v Spa centru Perla ob masaži za dva.

V Perlini restavraciji Atlantis na pred-večer dneva zaljubljenih pripravljajo kuharsko delavnico za pare, ki ji bo sledila večerja s 4 hodi. Delavnico vodi in sprejema rezervacije (35 EUR/osebo) Matjaž Šinigoj, vodja Perlinih kuhinj (matjaz.sinigoj@hit.si). 

V petek, 15. februarja, restavraciji Tiffany v Hotelu Park v Novi Gorici prirejajo dogodek »Večerja & Spektakel«. Obiskovalcem se bo s čudovitimi koreografijami in energičnimi ritmi predstavila madžarska plesna zasedba Dance impress. Parkovi kuharski mojstri, ki jih vodi Adi Blaško, bodo pripravili valentinove jedi, ki so jih povezali v 4-hodni menu, Parkovi sommelierji pa bodo vsak krožnik povezani z izbrano vinsko spremljavo. Potrebna je predhodna rezervacija na telefon 05 336 23 66.