Skupina Hit z odličnostjo zaključuje 66. Gostinsko turistični zbor Slovenije

misc1

gastrogurman ozek masilni barvno uskl

Na letošnjem Gostinsko turističnem zboru (GTZ) je Skupino Hit zastopalo 14 tekmovalcev iz matične družbe Hit in 3 tekmovalci iz hčerinske družbe Hit Alpinea iz Kranjske Gore. Pomerili so se v 9 tekmovalnih kategorijah in osvojili dve zlati in dve srebrni odličji ter trak kakovosti.   

Priprava tekmovalcev, njihova udeležba na tekmovanjih in vsi dosežki predstavljajo pomemben dokaz znanj tekmovalcev, ki so na letošnjem GTZ Slovenije zastopali Skupino Hit.

Med prejetimi odličji posebej izstopa trak kakovosti v slaščičarstvu, ki ga je skupaj z zlato medaljo prejel Erik Črnigoj, vodja Perline slaščičarne. Gre za najzahtevnejšo tekmovalno kategorijo GTZ in hkrati za najvišje odlikovanje, ki je bilo podeljeno na letošnjem GTZ. »Trak kakovosti je češnja na tortici in potrditev dolgoletnih prizadevanj za kakovostno delo. Erik Črnigoj je doslej na GTZ osvojil že več zlatih medalj, kot član kuharske reprezentance kuharjev in posamič se je udeleževal in prejemal odličja na številnih državnih in mednarodnih tekmovanjih,« je povedal Srečko Koklič, vodja projekta GTZ. Erik Črnigoj je žirijo prepričal s čokoladno skulpturo, štirimi sladicami in šestimi vrstami minjonov oz. pralinejev.  

Zlato medaljo si je z najboljšim nastopom v tekmovanju v pripravi jedi pred gostom, postrežbi in priporočanju vina prislužil Žiga Legat iz Hotela Mond v Šentilju, Blaž Plesničar iz novogoriškega Hotela Park pa je v isti kategoriji zasedel drugo mesto in prejel srebrno medaljo. Prav tako srebrno medaljo si je (skupaj s pomočnico Hano Beltram) v tekmovanju v kulinarični artistiki prislužil Alen Arbi Milošević, slaščičar v Hotelu Perla

 

HITOVI GOSTINCI in HOTELIRJI NA 66. GTZ

Vodja ekipe: Alen Šraj

Mentorji: Tomi Pance (tekmovanje v pripravi in postrežbi kave) in Nevenka Rajaković (tekmovanje sobaric)

 

Tekmovanje v pripravi in postrežbi kave

Elvis Arapović, Hotel Perla

Matjaž Zorn, Hotel Perla

Julija Božič, Hotel Park

 

Tekmovanje v pripravi jedi v kotličku

Tomaž Mrevlja, Hotel Park

Anže Klemše, Hotel Park

 

Tekmovanje v pripravi jedi pred gostom, postrežba in priporočanje vina

Blaž Plesničar, Hotel Park

Žiga Legat, Hotel Mond

 

Tekmovanje v pripravi burgerjev

Tomaž Mrevlja, Hotel Park

 

Tekmovanje v pripravi jedi po naročilu (magic box-člani)

Manoel Kerec, Hotel Mond

 

Trak kakovosti – slaščičarstvo

Erik Črnigoj, Hotel Perla

 

Tekmovanje v kulinarični artistiki (razstava slaščičarskih izdelkov)

Alen Arbi Milošević, Hotel Perla

Hana Beltram (pomočnica), Hotel Perla 

 

Tekmovanje sobaric

Nevena Pejičić, Hotel Perla

Mirzeta Abdijanović, Hotel Perla

 

Tekmovanje hotelskih receptorjev

Špela Vidmar, Mojca Slatič in Grega Robič (Ramada Resort Kranjska Gora), Hit Alpinea

Blaž Plesničar

Erik Črnigoj podelitev. Foto arhiv TGZS

Erik Črnigoj trak kakovosti. Foto arhiv TGZS

Z leve Alen Arbi Milošević, Hana Beltram.

Žiga Legat