Sivi Pinot 2017, Gašper osvojil 96 točk in ZLATO medaljo na enem najpomembnejših vinskih ocenjevanj na svetu

misc1

gastrogurman ozek masilni barvno uskl

Na enega največjih in najpomembnejših vinskih ocenjevanj na svetu, londonski Decanter, je Gašper Čarman poslal 4 svoja vina znamke Gašper in prav vsa so bila nagrajena.

Za Sivi Pinot 2017 je s 96 točkami prejel ZLATO medaljo, za Malvazijo 2016 je z 92 točkami prejel SREBRNO medaljo, ravno tako je SREBRNO medaljo prejela Gašper penina 2016, z 90 točkami.
Chardonnay Rebula 2017 je prejel 87 točk ter BRONASTO medaljo.

Nagrade za vina, ki nastajajo v sodelovanju s Kletjo Brda, bodo pripomogle k prepoznavnosti doma in na tujih trgih, posebej v Londonu, kjer vina Gašper že prodajajo v mnogih restavracijah, hotelih, barih  in vinotekah.

Vina Gašper je danes mogoče najti v več kot 90 restavracijah v Londonu in širše v Veliki Britaniji, v 16 na Irskem ter v 5 restavracijah na Poljskem itd. Med restavracijami, kjer se točijo vina Gašper, so tudi restavracije svetovno znanih kuharjev, kot sta Gordon Ramsay (npr. Savoy, Maze, One New Change, Narrow Street) in Jamie Oliver (npr. Jamie’s Italian Dundrum). Vina najdemo tudi v kultnem vinskem baru Monvinic v Barceloni ter v vinotekah Globus v Švici.

Tudi kuharski šef z Michelinovo zvezdico Robert Jones je na lanskem jesenskem degustacijskem panelu enega največjih vinskih trgovcev v Londonu Liberty Wines izbral osem sivih pinojev, ki so vznemirile njegove brbončice. Med njimi je bil tudi Sivi pinot, Gašper ki ga je Jones opisal kot »okusnega in kremastega, z živahno svežino ter navdušujočimi okusi hruške, grenivke, ananasa in začimb«.

Priznanja so odlično nadaljevanje uspeha Gašper Rebule 2013, ki je na lanskem Decanterju prejela 90 točk in z bronom nagrajenih Malvazije, Sivega Pinota, Chardonnaya Rebule ter Gašper penine Classic.