Puklavec Family Wines že tretjič postal Vinar leta!

misc1

gastrogurman ozek masilni barvno uskl

Na 44. ocenjevanju Vino Slovenija Gornja Radgona je vinska klet Puklavec Family Wines že tretjič osvojila laskavi naslov Vinar leta. S svojimi vini pod blagovnimi znamkami Jeruzalem Ormož, Ljutomerčan, Estate Selection in ekskluzivno linijo Seven Numbers so na letošnjem ocenjevanju dosegli izjemne rezultate in skupno osvojili kar 30 medalj, od tega tudi šampiona – za Chardonnay 2017 Limited edition, ki je hkrati tudi prvak Jeruzalemske vinske turistične ceste.

V kleti so na dosežene uspehe izjemno ponosni. Prestižni naslov za Vinarja leta so osvojili že dvakrat – leta 2014 in 2016, tretji naslov pa še dodatno potrjuje odličnost dela v zadnjih letih in vrhunsko kakovost njihovih vin, ki so dosegljiva vsem in s katerimi osvajajo številna priznanja tudi v tujini.

Mitja Herga, direktor in glavni enolog kleti je ob prejemu priznanja povedal: “Veseli nas, da sta naš trud in predanost prepoznana na največjih ocenjevanjih vina, kar potrjuje, da je pot, katero smo si začrtali pred leti, pravilna. Na tretji naslov Vinar leta smo izredno ponosni, zato bi se ob tej priložnosti rad zahvalil vsem svojim sodelavcem, saj smo prav vsi zaslužni za prejem tega naziva”.

Puklavec Family Wines je večkratni dobitnik naziva Vinar leta, prejemnik prestižne mednarodne medalje Decanter Platinum za Šipon iz linije vin Seven Numbers ter hkrati prejemnik priznanja za enega najboljših vin na svetu po izboru specializirane revije The Drinks Business za Sivi pinot Seven Numbers. Na uglednih mednarodnih ocenjevanjih so prejeli priznanja tudi na Expovinis v Braziliji za najboljše belo uvoženo vino ter šampiona na ocenjevanju VinAgora na Madžarskem. Vrhunski rezultati so plod trdega dela, strasti in predanost najvišji kakovosti.

Puklavec Family Wines je ena vodilnih slovenskih vinskih kleti. Vinska zgodba družine se je začela leta 1934, ko je Martin Puklavec zastavil vizijo: skupaj ustvarjati najboljša vina. Od leta 2009 za klet ponovno skrbi družina Puklavec, ki še vedno ohranja temeljne vrednote: strast, trdo delo in predanost najvišji kakovosti. Tradicijo prepletajo z najsodobnejšo tehnologijo, s katero postavljajo nove trende na področju vinarstva in vinogradništva. Vina iz kleti Puklavec Family Wines so elegantna in ustvarjena z brezkompromisno predanostjo do detajlov. So harmonična in ekspresivna kot sama pokrajina, ki daje dom njihovim vinogradom.

Več na:

Spletna stran: www.puklavecfamilywines.com in www.jeruzalem-ormoz.com

Turistična ponudba: www.visitjeruzalem.com

Facebook stran: www.facebook.com/JeruzalemOrmozKlet

Instagram: http://www.instagram.com/jeruzalem_ormoz