PRAVILNIK ODPRTEGA PRVENSTVA “NAJ PICOPEK SLOVENIJE” 2019

misc1

gastrogurman ozek masilni barvno uskl

1. Tekmovanje “NAJ PICOPEK SLOVENIJE” se bo odvijalo v času 13. Mednarodnih sejmov okusov
2019, in sicer v četrtek 31. Januarja 2019, s pričetkom ob 10.30 uri.

2. Na tekmovanje se lahko prijavijo vsi picopeki ali kuharji. Tekmujejo lahko kot posamezniki ali
kot predstavniki picerije/lokala, kjer so zaposleni.

3. Prijave na tekmovanje so odprte od decembra 2018 do zapolnitve prostih mest. Na
tekmovanje se lahko prijavi največ 30 tekmovalcev. Prijavnino je potrebno poravnati
najkasneje do 31. Januarja 2019, in sicer na transakcijski račun Društva kuharjev in slaščičarjev
Slovenije – SI56 0310 5100 0358 915 (odprt pri SKB d.d.),oz na mestu samem sekretarju DKKS.
Cena prijavnine za eno osebo je 59,78 € (49,00 € + DDV), tekmovalec pa prejme tudi
sponzorsko majico, pokrivalo in predpasnik.

4. Prijavnica bo dosegljiva na spletnih straneh www.kuharjislovenije.si, www.kz-metlika.si in
www.gast.si. Izpolnjeno prijavnico lahko pošljete po pošti na naslov organizatorja tekmovanja
– Društvo kuharjev in slaščičarjev Slovenije, Ekslerjeva 8, 1241 Kamnik, ali po elektronski pošti
na rekar.ales@gmail.com. Prijavljeni tekmovalci bodo o razporedu tekmovanja pravočasno
obveščeni. 30 minut pred navedeno uro se morajo zglasiti na lokaciji tekmovanja in predložiti
osebni dokument za preverbo podatkov na prijavnici.

5. Tekmovanje bo potekalo na električnih pečicah. Testo za pico na tekmovanje vsak tekmovalec
prinese s seboj. Ostale surovine oz. proizvode priskrbi organizator tekmovanja preko
sponzorjev. Vsak tekmovalec se prosto odloča o načinu priprave pice. Novost v letošnjem letu
je, da lahko pečete pizzo tudi v pladnjih, v tem primeru se vam pri izvedbi odšteje pet (5) točk.

6. Po končani izdelavi pice mora vsak tekmovalec očistiti delovni pult. Če tekmovalec svojega
delovnega pulta ne očisti, je diskvalificiran, brez možnosti pritožbe.

7. Tekmovalec tekmuje v ustreznih zaščitnih delovnih oblačilih in obuvalih. Vsi tekmovalci morajo
v času tekmovanja in podelitve priznanj nositi predpasnik in pokrivalo sponzorja, ki ga dobijo
ob prijavi na tekmovanje. Tekmovalci ne bodo smeli nositi oznak podjetij, ki niso prisotna kot
sponzorji.

8. Potek tekmovanja: Komisija bo tekmovalcu dala znak za začetek priprave pice. Tekmovalec
bo imel največ 20 minut časa za pripravo, peko in predstavitev pice. Pici mora
ponudit tekmovalec sam. Izbran okus prve pice je MARGHERITA, drugo pripravi tekmovalec
po lastni kreaciji iz nabora živil, ki so mu na voljo na tekmovalnem mestu:
• Paradižnikova pulpa
• Šampinjoni sveži
• Sol
• Paradižnikov concasse
• Šampinjoni v slanici
• Olive zelene
• Paradižnikovi pelati
• Kuhan pršut
• Olive črne
• Mozzarella
• Sveži češnjev paradižnik
• Poper črni mleti
• Bazilika – suha
• Oljčno olje
• Šunka
• Origano – suhi
• Ostra moka
• Bazilika list – sveži
• Sveža paprika
• Pršut
• Suha salama

9. Tekmovalec lahko uporablja samo izdelke in živila, ki so mu na voljo na tekmovalnem mestu.

10. Komisija je sestavljena iz 4-ih oz 5-ih članov, ocenjuje pa pripravo, izvedbo, peko, čas, okus in
videz pice ter tudi njeno predstavitev.

11. Prepovedane so vse dejavnosti, ki bi bile lahko razumljene kot podkupovanje komisije (npr.
obdarovanje komisije ipd).

12. Komisija bo rezultate razglasila po zaključku tekmovanja na samem sejmu ter jih objavila na
uradni spletni strani sejma www.gast.si in Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije
www.kuharjislovenije.si.

13. Zoper mnenja oz. ocene članov komisije se ni možno pritožiti.

14. Organizator si pridržuje pravico do spremembe pravilnika tekmovanja v primeru, da bi bil tako
izboljšan potek tekmovanja.

15. Organizator ne prevzema odgovornosti za kakršnokoli škodo, ki jo lahko povzročijo ali utrpijo
tekmovalci med samim tekmovanjem.

16. Organizator si zadržuje pravico uporabljati slike in posnetke tekmovanja za svoje namene.

17. Prvi, drugi in tretje uvrščeni tekmovalci prejmejo diplome in medalje.

PRIJAVNICA ZA NAJ PICOPEKA SLOVENIJE