Pokal FRUCTAL GIN TROPHY 2018

misc1

gastrogurman ozek masilni barvno uskl

V sklopu turistične prireditve Argonavtski dnevi na Vrhniki in v organizaciji Društva barmanov Slovenije, se je na terasi hotela Mantova***, zopet »mešalo«, tokrat že jubilejno 20-ič za pokal FRUCTAL GIN TROPHY 2018. Nastopilo je 12 profesionalnih slovenskih barmanov.

Predsednik DBS Aleš Ogrin

Barmani so se pomerili v pripravi fantazijske pijače, pri kreaciji pa so morali kot obvezno pijačo uporabiti Gin Monologue ( ki ga je za podjetje Fructal d.o.o iz Ajdovščine, kreiral Kuharski mojster Tomaž Kavčič. Gin Monologue povezuje v enotno zgodo zanimivosti pokrajine, ki se razprostira med Alpami in Jadranskim morjem.)

Tekmovalci so morali pri kreacijah uporabljati priznane in kakovostne polne ledene kocke Hoshizaki, ki postavijo piko na i vsakemu koktajlu. Led Hoshizaki je led, ki si ga v svojem baru želi vsak barman. Več  o blagovni znamki Hoshizaki se nahaja na povezavi www.ledomati.si .

Kreacije barmanov, so ocenjevale tri različne komisije in sicer komisija za strokovno delo, ki je tekmovalca opazovala kako spretno pripravlja Fancy drink, strokovna ocenjevalna komisija, ki ocenjuje izgled, aromo, okus in celotni izgled koktajla, ki je bila očem skrita, tako, da tekmovalca oz. kdo pripravlja koktajl ni  videla in komisija občinstva, ki je tekmovalca opazovala in njegovo kreacijo javno ocenila.

Najboljši koktajl po oceni strokovne žirije, je pripravil Edin Halačević, Restavracija Cubis, Šenčur,

2. mesto je osvojil Mladen Čoga iz Lucije, mesto pa Rok Dobnikar, Gostilna Dobnikar, Topol, Medvode.

Ocenjevalna komisija občinstva, je za najboljšo kreacijo ocenila Fancy drink Tomaža Fartka, Koktajl d.o.o., Mengeš, 2. mesto je osvojil Mladen Čoga, 3. mesto pa Edin Halačević.

Nagrado za strokovno delo je prejela Almira Hot iz Ljubljane.

Nagrado Fructal DNA Trophy (Najboljše ime za koktajl), je prejela Draga Kepeš, Slaščičarna Lolita, Kaval Group, Ljubljana, nagrado za najboljšo dekoracijo pa Tatjana Dobnikar, Sava hoteli Bled.

Skupni zmagovalec 20. Pokala Argonavtskih dnevov je postal Edin Halačević, Restavracija Cubis, Šenčur.

Za izvedbi in pomoč pri tekmovanju, se zahvaljujem članom DBS, ter pokroviteljem dogodka za podporo in razumevanje. Brez njih takega dogodka prav gotovo ne bi mogli izpeljati.

Pokrovitelji letošnjega tekmovanja so bili:
ZIC Vrhnika, Občina Vrhnika, Fructal d.d. iz Ajdovščine, Radenska d.d., Hotel Mantova, Vrhnika, Gostilna pri Kranjcu, Vrhnika in Cvetličarna Jana, Vrhnika.

1. mesto – Ocena občinstva Tomaž Fartek

1. mesto – Ocena strokovne žirije Edin Halačević

Člani ocenjevalnih komisij

Nagrada za najboljše ime koktajla Draga Kepeš

Nagrada za strokovno delo Almira Hot

Tekmovalci 20. Pokal Argonavtskih dnevov

Tekmovanje je odprla in zaželela tekmovalcem »Dober Mix« strokovna sodelavka za turizem
ZIC Vrhnika ga. Marija Zakrajšek

 

EDIN HALAČEVIČ

CANKARJEVA EROTIKA

Priprava v ročnem mešalniku

• 2,0 cl Gin Monologue
• 2,0 cl Belle de Your
• 2,0 cl liči liker
• 1,0 cl sirup rdeče grenivke dolijemo Tonic Water

Okras: sadno nabodalo

 

TOMAŽ FARTEK

FAIRYTALE

Priprava v ročnem mešalniku

• 2,0 cl Gin Monologue
• 3,0 cl Bacardi mango rum
• 2,0 cl vanilji liker
• 2,0 cl ananasov sok
• 80 g mango sladoled
• dolijemo Martini Prosecco penino

Okras: rezina manga, limonina trava, marjetica

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”14″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”100″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!