OKUS POSAVJA – 2. FESTIVAL VINA, KULINARIKE IN UMETNOSTI 2018

misc1

gastrogurman ozek masilni barvno uskl

VABLJENI NA OKUSE POSAVJA –  2. FESTIVAL VINA, KULINARIKE IN UMETNOSTI 2018

V okviru znamke Okusi Posavja, bo staro mestno jedro krškega, 15. septembra gostilo 2. festival vina, kulinarike in umetnosti. Dogodek bo potekal v organizaciji Centra za podjetništvo in turizem Krško in Občine Krško ter v sodelovanju z ostalimi zavodi in prostovoljnimi društvi.

Na festivalu se bodo predstavili ponudniki, ki ustvarjalno moderno kuhinjo z lokalnimi, svežimi in sledljivimi sestavinami. Posebej velja omeniti jedi iz avtohtonega »krškopoljca«, specialitete iz rečnih rib, ter ostale lokalne jedi, obogatene z vrtninami s krškega polja. Kuharski mojstri pripravljajo te jedi s posebno skrbnostjo tudi v svojih domačih gostinskih lokalih. Hkrati pa so tu vinarji z odličnimi vini, ki posegajo po najvišjih vinskih priznanjih. Posavski vinarji bodo nudili svoja najbolj izbrana rdeča in bela vina od modrega pinota, modre frankinje, laškega rizlinga, sauvignona, chardonnaya, okusnih penin, čokoladnega vina in seveda cvička.

Skupno se bo na festivalu predstavilo 19 ponudnikov vina in kulinarike, ki bodo pripravljali ulične porcije hrane in točili vino v steklene kozarce. Dogodek pa bo dodatno obogaten z sodelovanjem kar 14 organizacij, društev in posameznikov. Poskrbeli bodo za dodatno pestrost dogajanja, svojo predstavitev ter različne animacije. Dobro vzdušje bo ustvaril DJ Igor in nepozabna Nuša Derenda ob 20-letnici svojega samostojnega glasbenega ustvarjanja.

Več informacij na povezavi: https://www.visitkrsko.com/vse-novice/okusi-posavja-festival-vina-kulinarike-in-umetnosti-2018/

Oglejte si foto utrinke lanskoletnega festivala:

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!