Novice VINAKOPER – Oktober 2018

misc1

gastrogurman ozek masilni barvno uskl

NA KOZAREC Z RAZGLEDOM!

Na razgledni točki v Marezigah, od koder se odpira čudoviti pogled na istrsko zaledje in obalo, je zaživela prva vinska fontana v Sloveniji. Svečana otvoritev je potekala na sončno soboto v septembru. V degustacijskem prostoru lahko okusite tudi kakovostna in vrhunska vina naše kleti, med drugimi sorte refošk, malvazija in chardonnay.

SLADKA ISTRA JE BILA ZA NAS TUDI ZLATA

Jesen ni le čas trgatve, ampak tudi čas priljubljene, letos že desete Sladke Istre. Zmagovalec natečaja Muškat Sladke Istre je postal Sladki muškat 2017 iz kleti Vinakoper. Strokovno komisijo je očaral z intenzivno aromo kandirane pomaranče, medu, suhih marelic in agrumov. V ustih se sadne note družijo s prijetno stopnjo ostanka sladkorja, zato je vino odlična kombinacija k sladicam iz agrumov, marelic in vaniljevih krem.

UMETNOST SUROVEGA

Prvi petek v oktobru je v Kopru potekal edinstveni kulinarični dogodek – Carpaccio Story. Pristni in aromatični okusi carpacciev so preplavili istoimenski trg v centru mesta. Sodelujoči chefi – Tomaž Kavčič, Tomaž Bevčič, Tadej Gašparin, Svetozar Raspopovič in Fabricio Vežnaver so s svojimi sodelavci pripravili vrhunske jedi in jih tudi več kot odlično predstavili. Ekipa Vinakoper pa je skrbela za čudovite kombinacije carpacciev z vrhunskimi vini in razvajala goste s fuzijo okusov.

WINE LUXE INTERNATIONAL AWARDS 2018

Hong Kong je že od leta 2008 glavna točka distribucije vina v Aziji. Tukaj se oblikujejo pomembni trendi v vinski industriji širokega območja, zato je bil Hong Kong pretekli mesec tudi gostitelj mednarodnega prestižnega ocenjevanja vin Wine Luxe. S strani strokovne komisije sommelierjev je bilo ocenjenih več kot 500 vin iz vsega sveta. Vsaka nagrada pred seboj predstavlja vino, ki je sinonim odličnosti! Našo odličnost smo potrdili z vini iz linije Capo D’ Istria, in sicer srebrnim Capo D’Istria Merlot in bronastim Capo D’Istria Cabernet Sauvignon.

EKSKLUZIVNO PRI NAS!

Društvo za razvoj pivske kulture Sommelier Slovenije in Vinakoper razpisujeta

Tečaj »Uvod v kulturo vina«

Potekal bo od 8. novembra do 6. decembra vsak četrtek od 16.30 do 20.30 ure v prostorih Vinakoper v Kopru.

Datumi: 8. 11., 15. 11., 22. 11., 29. 11. in 6. 12. 2018

Udeleženci bodo pridobili znanja iz  vinogradništva, vinarstva, degustacije in postrežbe različnih vin iz vseh slovenskih vinorodnih dežel ter pomembnejših svetovnih vinskih regij, način obnašanja v gostinskem lokalu in osnove spajanja jedi z vini.

Znanja, ki jih boste pridobili, vam bodo v veliko oporo pri vsakodnevnih ali zahtevnejših enogastronomskih dogodkih in so odlično izhodišče za poglabljanje sommelierskih znanj.

Opravljeni tečaj bomo obeležili z diplomo za vsakega udeleženca.

Vse, ki vas tečaj zanima, vabimo, da nam prijavo z vašimi podatki čimprej pošljete preko elektronske pošte: hisa.refoska@vinakoper.si ali pokličete na: 05 66 30 147.

Vsem prijavljenim bomo posredovali podroben program tečaja in dodatne informacije.

WINEACADEMY

9. 11. 2018 ob 18.00 – Od mladega vina do arhive

14. 12. 2018 ob 18.00 – Peneči december

VINA MESECA

Koper Cabernet Sauvignon je rubinaste barve, vonj spominja na dozorele rdeče gozdne sadeže. V okusu je vino srednje bogato, kjer se lepo prepletajo tanini. Zaključuje z dolgim pookusom, v katerem je zaznati pridih lesa.

Capris Plemenito Rdeče krasi intenzivna rubinasta barva. Aromatika je izredno kompleksna, od dozorelega temnega sadja pa do pridiha usnja, zemlje in mediteranskih začimb. Okus je poln, bogat, harmoničen in eleganten.

Rumeni muškat je sijoče zlate barve z intenzivno cvetico, kjer najdemo arome agrumov in muškatni orešček. Na okusu je prijetno in sveže, vsekakor vino, odlično za aperitiv in druženje.

Degustacije vin meseca potekajo v maloprodajah v Kopru, Ljubljani in Celju vsak četrtek, petek in soboto v oktobru 2018.

OBIŠČITE NAS TUDI NA:

24. 10. 2018: Salon VinDel, Maribor
9. 11. – 10. 11. 2018: Vinska pot, rovi pod starim Kranjem
10. 11. 2018: Ljubljanska vinska pot, Ljubljana
15. 11. – 16. 11. 2018: 21. Slovenski festival vin, Ljubljana
16. 11. – 17. 11. 2018: Vinska pot, rovi pod starim Kranjem

 

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!