Najpicopek Slovenije 2018 je Martin Žoks iz picerije pri Cimeštru

misc1

Na sejmih okusov GASTexpo je pod okriljem Sekcije picopekov Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije potekalo že 6. Mednarodno prvenstvo Slovenije v izdelavi pizze. Prijavili so se lahko vsi zainteresirani picopeki in kuharji, ki so lahko tekmovali kot posamezniki ali kot predstavniki svoje pizzerije oziroma lokala iz Slovenije in tujine.

Vsi tekmovalci so morali pripraviti dve pizzi in sicer eno Margherito ter drugo po lastni recepturi. Štiričlanska komisija je pri tem ocenjevala pripravo, izvedbo, peko, čas, okus in videz kot tudi predstavitev pizze.

 

Rezultati tekmovanja so:

1. mesto je osvojil Martin Žoks iz picerije pri Cimeštru in tako postal najboljši slovenski picopek,
2. mesto
je osvojil Semen Nikiforov iz gostilne Pulz,
3. mesto je dosegel Jan Lever iz picerije Park17

Najboljšim tekmovalcem čestitamo, zmagovalcu Martinu Žoksu pa želimo odličen nastop ter čimboljšo uvrstitev na Svetovnem prvenstvu v Neaplju.

.

Besedilo in fotografije povzete iz novice organizatorja GASTexpo