Na festivalu Top Vino najprestižnejša svetovna vina

misc1

gastrogurman ozek masilni barvno uskl

Mednarodni vinski bienale v Cankarjevem domu

V organizaciji podjetja eVino bo 8. oktobra v drugo potekal festival Top Vino. Že prvo izvedbo leta 2016 so domači in tuji mediji označili za najprestižnejši vinski dogodek v Sloveniji.

Letošnji festival bo naredil korak naprej, saj bo vinarjem namenjenega več festivalskega prostora, organizirane bodo delavnice, del prizorišča pa bo namenjen tudi vedno bolj trendovskim ginom in gin tonikom.

Na eni izmed delavnic nas bo v svet prestižnih vin popeljala Caroline Gilby, gospa, ki se že od leta 1992 ponaša z najvišjim nazivom v svetu poznavalcev vin – Master of wine. V enološke vode se je podala zatem, ko je doktorirala iz botanike in ugotovila, da ne želi življenja preživeti za mikroskopom. Po vsem svetu ocenjuje vina in predava na najpomembnejših vinarskih šolah in dogodkih.

Drugo delavnico bo vodil Primož Lavrenčič iz Posestva Burja, vrhunski slovenski vinar iz Vipavske doline, ki se ponaša s čudovitimi vini.

Tretja delavnica bo na temo vinskih kozarcev svetovne blagovne znamke Riedel, ki bo razkrila zakaj se splača vino postreči v pravem kozarcu.

Ker je število mest na delavnicah omejeno, bo obisk delavnice možen le s posebno vstopnico.

Z nakupom vstopnice za TOP VINO bodo imeli obiskovalci možnost okušati vina več kot 80 vinarjev, ki sodijo v sam svetovni vrh. Napovedane so premierne predstavitve vin.

Poleg tridesetih najboljših domačih vinarjev, tistih iz sosednje Hrvaške, Italije in Avstrije,  bodo na voljo bordojski châteauji, šampanjci in vina najuglednejših kleti Španije, Portugalske, Gruzije, Nove Zelandije in ZDA. Posebnost letošnjega festivala je, da bo moč preveriti tudi okus vin, katerih cene segajo preko 100 € za steklenico. In ta bodo na voljo ob v naprej točno določenih terminih.

Festival bo potekal med 13. in 19. uro, pred tem pa bo odprt za strokovno javnost. Izjemna lokacija, ki jo ponuja Velika sprejemna dvorana Cankarjevega doma, bo gostila omejeno število obiskovalcev. Do 17. septembra je cena vstopnic 35 €, na dan prireditve pa 50 €. Do razprodaje jih je moč kupiti v eVino baru in eVino trgovini na Šmartinski cesti 53 v Ljubljani, v Danilo gostilni & vinoteki v Retečah, v spletni vinoteki www.evino.si in na prodajnih mestih Eventima (na njihovi spletni strani in bencinskih servisih Petrol in OMW) ter Cankarjevega doma.

Organizacijo festivala sta podprli tudi dve vrhunski podjetji, ki verjameta v odlične zgodbe. Na tem mestu gre zahvala NLB in Lexusu, ki bosta festival popestrila vsak s svojo zgodbo.

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!