Masterclass by Erik Van Der Veken: praline in čokoladne skulpture

misc1

V začetku marca se bo odvijal hand-on master-class v izdelavi pralin in čokoladnih skulptur, ki ga bo vodil Erik Van Der Veken, mojster izdelave čokoladnih skulptur in pralin, ambasador Cacao Barry ter sodnik na prestižnem tekmovanju World Chocolate Masters iz Belgije

Erik Van Der Veken je belgijski čokoladni mojster. Leta 2005 je končal študij kulinarične umetnosti v Antwerpnu (PIVA)v Belgiji. Od takrat dalje je bil glavni čokoladni mojster v prestižni slaščičarni Marc Patisserie, ki se nahaja znotraj Café Royal Hotela s 5. zvezdicami v Londonu.

Svojo mednarodno kariero je nadaljeval na bližnjem vzhodu kot vodja slaščičarstva v poznani verigi slaščičarn.

Svoje znanje je pridobival na številnih mednarodnih šolah in pri priznanih mojstrih, kot so: Stéphane Leroux (MOF), Stéphane Tréand (MOF), J.M. Perruchon (MOF), USA Pastry team, Andrés Lara, Melissa Coppel, Martin Chiffers, Alexandre Bourdeaux, Derek Poirier (Best Pastry Chef of Canada), Franck Wenz, in drugih.

Trenutno je Erik razvojni slaščičarski mojster v podjetju Remond Find Foods v Dublinu na Irskem. Opravlja delo specialista za izobraževanje slaščičarjev o sodobnih tehnikah v proizvodnji sladic in obdelavi čokolade. Sodeluje s podjetjem Cacao Barry (čokolada) in podjetjem Sosa Ingredients. Sodeluje tudi pri izobraževanju in pripravi slaščičarjev in čokoladerjev za mednarodna tekmovanja.

V letu 2017 je bil imenovan kot sodnik na prestižnem mednarodnem tekmovanju World Chocolate Masters. Zahvaljujoč svojim dosežkom, izkušnjam in strokovnem delu, je postal častni ambasador za čokolado Cacao Barry. Svoja znanja širi tudi izven severnoevropskih držav.

Svoje delo in znanje predstavil tudi v Sloveniji in sicer 6. in 7. marca 2018.

.
HANDS ON: Chocolate sculpting and pralines
by Belgian Cacao Barry ambassador Erik Van Der Veken

HANDS ON: Izdelava skulpture iz čokoladne in izdelava pralin
  v
izvedbi belgijskega ambasadorja Cacao Barry, Erik Van Der Veken

 

Dvodnevni program (6. – 7. marec 2018) vsebuje:

  • Priprava strukturnih / osnovnih elementov za izdelavo čokoladne skulpture
  • Priprava finih elementov (»brušenje detajlov«) za izdelavo čokoladne skulpture
  • Tehnike in obdelava čokolade – kako oblikovati katerokoli skulpturo?
  • Tehnike špricanja in poliranja čokolade
  • Tehnike dizajniranja pralin
  • Priprava nadevov in polnil za praline – kako usklajevati recepture za optimalno kakovost, okus in trajnost

.
LOKACIJA: Horeca Center, na Šmartinski cesti 152, v Ljubljani.

.
PROGRAM:

Torek 6. 3. 2018:
08.00 – 08.30 Uvod (Osnovni uvod in priprava na delo)
08.30 – 12.30 Izdelava strukturnih/osnovnih elementov za čokoladno skulpturo
12.30 – 13.00 Kosilo
13.00 – 16.00 Priprava finih elementov za izdelavo čokoladne skulpture
16.00 – 18.00 Priprava nadevov za praline

Sreda 7.3. 2018:
08.00 – 12.00 Delo na skulpturi
12.00 – 13.00 Kosilo
13.00 – 15.00 Finalizacija skulpture
15.00 – 18.00 Izdelava pralin
18.00 – 19.00 Prezentacija in zaključek

.

CENA dvodnevnega programa 370.00 € + 22% DDV = 451.40 € in vključuje:

  • dvodnevni izobraževalni program by Erik Van Der Veken,
  • kosilo oba dneva,
  • lahki zajtrk (kava, čaja, rogljički)
  • surovine in gotove izdelke vsakemu udeležencu

.
Več informacij o tečaju in prijave: torterija.si

.