Kotanyi Gourmet – sprej za razpršitev maščobe z maslom

misc1

gastrogurman ozek masilni barvno uskl

Kotányi sprej za razpršitev maščobe z maslom je sredstvo proti sprijemanju hrane na površine, ki ga je izjemno lahko nanesti. Uporablja se lahko na raznih materialih, na primer na aluminijasti ali kositrni posodi ter na porcelanu. Je čistejša, higienična ter bolj ekonomična alternativa nanosu olja s čopičem. Olajšuje delo v kuhinjah ter slaščičarnah ter izpolnjuje najvišje standarde priročnosti. Ni ga potrebno shranjevati v hladilniku ampak je lahko na sobni temperaturi. Narejen je iz rastlinskih sestavin, zato je primeren tudi za vegetarijance.

Več v priloženem letaku:

.

Recept Kotanyi GOURMET
Šarkelj z bučnim oljem in jagodami

.

Sestavine:
• 250 g moke
• 150 g sladkorja v prahu
• 100 g sladkorja
• 100 ml vode
• 100 ml bučnega olja
• 4 jajčne rumenjake
• 4 jajčne beljake
• 20 g Kotányi bourbon vanilijevega sladkorja
• ½ vrečke Kotányi vinskega kamna
• Ščepec Kotányi mletega cimeta
• 2 skodelici jagod
• Kotányi sprej za razpršitev maščobe z maslom

.

Priprava:
Najprej majhne modele za šarkelj poškropite z sprejem za razpršitev maščobe na jih pretresite z moko. Vmešajte rumenjake, sladkor v prahu, vodo, bourbon vanilijev sladkor, cimet in bučno olje, da postane kremasto. Stepite beljake z sladkorjem , da postane trdno. Tretjino stepenih beljakov dodajte k mešanici z rumenjaki. Skupaj presipajte moko in sladkor v prahu ter ju skupaj z preostalimi beljaki nežno vmešajte k rumenjakom.

Modelčke napolnite z maso ter pecite na 160° C približno 50 minut. Obrnite modele, in jih izpraznite. Pustite, da se šarklji ohladijo. Potresite jih z sladkorjem v prahu ter jih servirajte s svežimi jagodami.

.

 

Avtor besedila in letaka: Kotanyi d.o.o.