Kotanyi gastro novičke junij

misc1

gastrogurman ozek masilni barvno uskl

MASTERCLASS MEDITERANIAN CULINARY ART
CHEF DAVID SKOKO

Kotányi je izvedel še en masterclass, tokrat s chefom Davidom Skokom v Kotányi gourmet klubu v Zagrebu. David Skoko je eden od modernih velikanov hrvaške gastronomije ter je najbolj poznan po svoji ljubezni do rib. Za sebe pravi, da je najprej ribič in šele nato gostinec. Je lastnik slavne restavracije Batelina v Banjolah zraven Pule, ki je prava gastronomska senzacija.
Na delavnici je predstavil svoje izjemne kulinarične sposobnosti ter svoj pristop h kuhinji, ki temlji na načelih: sveže, lokalno in trajnostno. Tradicionalne tehnike pripravljanja morskih jedi je spojil z moderno kuhinjo ter prikazal pripravo morskih poslastic, kot je morski pes, trnjevka, rakovice… Vse jedi je v svojem stilu naredil še bolj okusne in zanimive.

Predstavljamo vam enega od njegovih receptov.

SATAY MORSKEGA PSA Z ARAŠIDI

SESTAVINE:
•  600 g mesa morskega psa
•  200 g moke
•  3 jajca
•  200 g panko drobtin
•  Olje za cvrtje
•  200 g arašidovega masla
•  200 ml sojine omake
•  Kotányi čilija Birdseye iz mlinčka
•  200 g mešane zelene solate

PRIPRAVA:
Morskemu psu odstranite kosti in ga narežite na trakce. Naredite zvitke in jih nataknite na nabodala za ražnjiče. Morskega psa spaniratje z panko drobtinami, jajcami in moko ter ga ocvrite v olju.
Arašidovo maslo zmešajte s sojino omako ter malo vode, da dobite fino kremo, po okusu začinite s čilijem. Satay postrežite na listih mešane solate, zraven arašidove omake.