Kar 12 medalj za Selekcijo, HOFERjevo linijo vin in penin

misc1

gastrogurman ozek masilni barvno uskl

Na 45. državnem ocenjevanju vin 2019 prejeli 3 zlate in 9 srebrnih medalj

Na 45. državnem ocenjevanju vin – Vino Slovenija Gornja Radgona 2019, ki poteka v sklopu sejma AGRA, je medalje prejelo 12 vin oziroma penin HOFERjeve lastne blagovne znamke Selekcija, ki je nastala v sodelovanju s slovenskimi priznanimi vinskimi kletmi Vinakoper, Goriška Brda, klet Zajc, Puklavec Family in Radgonske gorice.

Kar 3 zlate in 9 srebrnih medalj so prejela vina in penine HOFERjeve blagovne znamke Selekcija, ki je kupcem na voljo v vseh trgovinah HOFER po fer ceni šele od lanskega leta, kar je vsekakor dodatna potrditev strokovne javnosti in izjemna popotnica za nadaljnji razvoj: 

  • Zlata medalja 2019: Cabernet Sauvignon in Chardonnay (Vinska klet Goriška Brda) ter vrhunsko peneče vino ZGP Golden Pearls – suho (Radgonske gorice).
  • Srebrna medalja 2019: Merlot (Vinska klet Goriška Brda), Refošk in Malvazija (Vinakoper), Traminec, Sauvignon in Renski rizling (Puklavec Family Wines), Modra frankinja (klet Zajc), kakovostni peneči vini ZGP Sweet Pearls – polsladko in Silver Pearls – polsuho (Radgonske gorice).

Selekcija, nagrajena slovenska vina po fer ceni v vseh trgovinah HOFER

Pri HOFERju si prizadevajo v čim večji meri kupcem zagotavljati izdelke slovenskega izvora, zato že vse od pričetka sodelujejo z lokalnimi dobavitelji in ponudbo v zadnjih letih občutno povečujejo. V lanskem letu so predstavili Selekcijo, HOFERjevo blagovno znamko skrbno izbranih vin in penin odlične kakovosti slovenskega porekla, ki je nastala v sodelovanju s slovenskimi priznanimi kletmi, kot so Vinakoper, Goriška Brda, klet Zajc, Puklavec Family in Radgonske gorice. Več informacij o liniji Selekcija si lahko preberete na www.selekcija.si.

45. državno ocenjevanje vin Vino Slovenija Gornja Radgona 2019

Vino Slovenija Gornja Radgona 2019 je potekalo med 15. in 18. julijem 2019. Strokovna komisija je ocenjevala 599 vzorcev vin iz petih držav. Podelili so devet šampionov, 26 velikih zlatih medalj, 127 zlatih in 323 srebrnih medalj.

 

MINISTER ZA ZDRAVJE OPOZARJA: “Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju”.