Jubilejni festival malvazij v znamenju presežkov in zvenečih imen

misc1

JUBILEJNI ŽLAHTNI OKUS MEDITERANA

Marec je že od leta 1998 mesec, ki na slovenski obali diši po malvaziji. Društvo vinogradnikov slovenske Istre je organiziralo letos jubilejni, 20. festival Malvazija – žlahtni okus Mediterana. Festival je imel pestro ponudbo malvazij 60-ih vinarjev iz slovenske Istre, Brd, Krasa, Vipavske doline, hrvaške Istre in Italije. Komisija nas je letos nagradila z zlato medaljo za Capris Malvazijo letnika 2016.

 
VINA MESECA – MALVAZIJE

Malvazija Koper je nežne rumene barve, njena aroma je čista, s pridihom tropskega sadja in notami akacijevih cvetov. Okus ujema razigrane kisline in prijetno mehkobo s tipičnim pookusom.

Penina Capris Bela je bistre zlatorumene barve z rahlim zelenim odtenki. Posebno svežino ji na vonju daje sorta malvazija, ki poudari sadno in cvetno aromatiko. V okusu deluje prijetno, sveže in karakterno.

Malvazija pozna trgatev je zlate barve s slamnatimi odtenki. Vonj spominja na sladko in suho sadje, med in agrumske note. Okus je sladkast in zaokroženo harmoničen.

Degustacije malvazij potekajo v maloprodajah v Kopru, Ljubljani in Celju vsak četrtek, petek in
soboto v aprilu 2018.

Lososova fantazija & Capris Malvazija

Sestavine za 4 osebe:
– 1000 g fileja lososa
– 100 g bučk
– 100 g korenja
– 100 g zelenih špargljev
– Česen
– Zelena solata
– Kalčki rdeče pese
– Sol
– Poper
– Oljčno olje

Priprava:
File lososa razdelimo na štiri dele. Zelenjavo (bučke, korenje, šparglje) narežemo na »julienne« način – trakce. Česen na drobno nasekljamo. Narezano zelenjavo pečemo na žar plošči 3 minute, da izgubi nekaj vode, Nato v posodi prepražimo naseklajni česen in ko zadiši, dodamo zelenjavo, sol, poper in oljčno olje. Premešamo in pečemo še 2 minuti.

Medtem začinimo file lososa in ga pečemo na žaru – zapečemo po lastni želji. Za serviranje na krožnik postavimo zeleno solato, na solato pečeno zelenjavo, nato pa še pečen file lososa. Kot dekoracijo lahko dodamo kalčke rdeče pese ter kos zelenega šparglja. Po želji dodamo oljčno olje.

Za popolno kombinacijo nazdravite s Capris Malvazijo!

 
RDEČI SPREMLJEVALCI SPEKTAKLA

Vsako leto, več deset tisoč glava množica, na istem kraju z istim namenom – spodbujati najboljše skakalce na svetu. Vrhunec smučarske skakalne sezone smo popestrili s ponudbo naših vrhunskih rdečih vin, s katerim smo se predstavili povabljenim gostom. Odlično slovensko kulinariko so spremljali refošk Rex Fuscus, Capris Cabernet-Shiraz, Capris Merlot ter Sladki Refošk. S poslovnimi partnerji smo seveda tudi skupaj navijali za naše orle!

NA ŠE ENO ODLIČNO LETO

Trije dnevi poslovnega programa na največjem vinskem dogodku v Evropi so znova dokazali, da nemški sejem ostaja vodilni na strokovni ravni. ProWein že od leta 1994 privablja ljubitelje in poznavalce vin, letos jih je bilo skupno več kot 70.000. Na sejmu smo se predstavili s pestro paleto vin, med katerimi je zagotovo izstopala linija Purissima, ki je nemanjena tujim tržiščem.