Gostinsko turistični zbor Slovenije: Hitovci s priznanji Turistično gostinske zbornice za kakovost in uspešnost

misc1

 

.

Kranjska Gora, 17. in 18. 10. 2017  – Te dni se v Kranjski Gori odvija 64. Gostinsko turistični zbor Slovenije (GTZ), ki ga skupaj z Dnevi slovenskega turizma gosti družba Hit Alpinea. Turistično gostinska zbornica je ob otvoritvi GTZ podelila priznanja za kakovost in uspešnost, med prejemniki so tudi posamezni zaposleni Skupine Hit ter Kamp Špik in Hotel Mond. Na tekmovanjih GTZ letos sodeluje 26 zaposlenih v Skupini Hit.

V okviru letošnjih Dnevov slovenskega turizma se v teh dneh v Kranjski Gori odvijajo pomembni dogodki, med katerimi je tudi GTZ, ki velja za stanovsko prireditev gostinstva in turizma z najdaljšo tradicijo v Sloveniji.

Turistično gostinska zbornica je letošnji GTZ pričela z današnjo podelitvijo priznanj za kakovost in uspešnost. Med prejemniki priznanj, ki so jih podelili minister Zdravko Počivalšek, Andrej Prebil (predsednik Turistično gostinske zbornice) in Klavdija Perger (direktorica Turistično gostinske zbornice) je kar šest zaposlenih iz družb Hit in Hit Alpinea, to so:

  • Stevo Praštalo, receptor v hotelu Kompas, Hit Alpinea, Kranjska Gora,
  • Ivica Mišić, natakar in barman v Ramada Hotel & Suites, Hit Alpinea, Kranjska Gora,
  • Boštjan Kovačič, vodja kuhinje v Ramada Resortu, Hit Alpinea, Kranjska Gora,
  • Mirza Avdić, animator, Hit Alpinea, Kranjska Gora,
  • Zorka Radošević, sobarica, Hotel Sabotin, Hit, Nova Gorica in
  • Valentina Marinič, vodja hotelskega gospodinjstva, Hotel Park, Hit, Nova Gorica.

»Upravičeno smo lahko ponosni na naše zaposlene, prejemnike priznanj, ki si v Hitu skupaj s sodelavci prizadevajo za kakovostne gostinsko-turistične storitve. Skrb za goste je ključno vodilo, ki nas vse usmerja k doseganju dobrih rezultatov in uresničevanju poslovnih ciljev,« je ob podelitvi povedal Janez Mlakar, predsednik uprave družbe Hit.

z leve: Janez Mlakar (predsednik uprave družbe Hit), Valentina Marinič, Zorka Radošević, Boštjan Kovačič, Ivica Mišić, Mirza Avdić, Stevo Praštalo, Nives Dominc, Fedja Pobegajlo, Janez Hrovat (župan Občine Kranjska gora), Ernest Poženel (foto: Aljoša Sodja)

V kategoriji hotelov je priznanje prejel Hitov hotel Mond iz Šentilja, posebno priznanje pa je za oživitev Kampa Špik prejela tudi družba Hit Larix.

Skupino Hit na tekmovanjih letošnjega GTZ zastopa 26 zaposlenih, in sicer 19 iz matične družbe Hit in 7 iz kranjskogorske družbe Hit Alpinea. Glavnina dogajanja je umeščena v prostore hotelov družbe Hit Alpinea in v Športno dvorano Vitranc, razpored tekmovanj si lahko ogledate na sledeči povezavi. »Kot soorganizatorji letošnjega GTZ nosimo veliko odgovornost. Naši sodelavci bodo namreč v teh dneh skušali v hudi konkurenci na tekmovanjih dokazati svoja znanja, hkrati pa želimo dobro poskrbeti za nemoten potek dogodkov in izkazati pravo gostoljubje vsem obiskovalcem Kranjske Gore,« pravi Fedja Pobegajlo, direktor družbe Hit Alpinea.    

Kot posebnost dogajanja organizatorji letos izpostavljajo »Alpsko vasico okusov«, ki bo umeščena ob poslopju Ramada, Hotel & Suites, in kjer bo mogoče pokusiti kulinarične dobrote lokalnih gostincev. Ob številnih tekmovanjih in razstavah gostinsko turističnih delavcev pa bo v okviru prireditve GTZ potekala tudi nacionalna borza dela s promocijo poklicev v gostinstvu in turizmu, na kateri sodelujejo tudi predstavniki kadrovske službe v družbi Hit. Obiskovalcem, predvsem osnovnošolcem in dijakom, bodo predstavili možnosti štipendiranj in praktičnih usposabljanj za gostinske poklice.

Letošnji GTZ in Dneve slovenskega turizma bodo s slavnostno prireditvijo zaokrožili v sredo, 18. oktobra. V četrtek, 19. oktobra, pa bo v Nordijskem centru Planica potekal še 20. Slovenski turistični forum ter zaključek prvega vseslovenskega turističnega hackathona »Slovenija za 5–zvezdična doživetja«.

.

Besedilo in fotografije: sporočilo za javnost družbe Hit d.d.