Festival Zlata oljčna vejica 2018

misc1

gastrogurman ozek masilni barvno uskl

Tridnevna prireditev bo potekala med 11. in 13. majem v prireditvenem šotoru na zunanjem parkirišču v centru Ankarana. Že pred začetkom prireditve bo strokovna komisija izvedla ocenjevanje oljčnih olj. Svoje vzorce oljčnega olja lahko oddate med 19. in 26. marcem med 8. in 15. uro na sedežu DOSI-ja. Strokovna žirija bo podelila priznanja v treh kategorijah, novinarji in gostinci pa bodo izbrali najbolj všečno ekstra deviško olje. Kot vsako leto doslej, bo tudi letos kviz »Oljka, ali te poznam?, ki je namenjen osnovnošolcem s širše Primorske, kjer je domovanje oljke.

Festivalsko dogajanje se bo začelo v petek, 11. maja s slovesno podelitvijo priznanj najboljšim oljkarjem in najuspešnejšim udeležencem kviza, sledil pa bo družabni večer. 

Drugi prireditveni dan, 12. maja, bo v dopoldanskem času potekal simpozij na temo »Oljčno olje in zdravje« z referati strokovnjakov iz Italije, Hrvaške in Slovenije. Popoldan se bo odprlo sejemsko dogajanje, na katerem se bodo predstavili pridelovalci oljčnega olja, izdelkov iz oljčnega olja in drugih domačih pridelkov lokalnega območja. Dan bomo zaključili z zabavnim istrskim večerom.

Zadnji festivalski dan bo namenjen predvsem sejemskemu dogajanju, na katerem bodo obiskovalci lahko poskusili in kupili najboljša oljčna olja in druge domače pridelke. Vse dni bodo obiskovalcem na voljo tudi dobrote pristne istrske kuhinje, temelječe na oljčnem olju.