Edinstven kulinarični dogodek – Viva la pasta! kmalu v Kopru

misc1

gastrogurman ozek masilni barvno uskl

Dve mladi, ambiciozni in drzni dekleti, v petek 7. 6. 2019, v Kopru organizirata enodnevni dogodek poimenovan Viva la pasta!. Gre za edinstven kulinarični doživljaj, ki je namenjen širši javnosti, od najmlajših do najstarejših, domačinov in tujcev. Vsem, ki se v poletnih dneh radi družijo na odprtem, skočijo na Obalo po morski vonj, se med sprehodom ustavijo v mestnem jedru. Vsem, ki se ob zaključku delovnega tedna podružijo s sodelavci, z otroki odpravijo v park, s prijatelji na plažo, s partnerji na večerni zmenek in vsem turistom, ki želijo okusiti Koper.

»Zgodbo sva začeli kuhati en večer ob kozarcu dobrega vina in sproščenem druženju. Ideje so nama kar padale na papir in strinjali sva se, da jih moreva udejanjiti. Tako sva se zagnali in začeli ustvarjati.«, navdušeno pripoveduje Klara Beltram, vodja projekta.

V koprski taverni in na Carpacciovem trgu bova združili vrhunske kuharje, mlade pivovarje, avtohtone vinarje, manjkali ne bodo ponudniki s prodajo testenin in omak ter ponudniki sladic. Ker radi podpirava mlade, sva k sodelovanju povabili tudi sturt-up podjetnike in podjetnice, jim dali priložnost, da svoj produkt predstavijo na dogodku, katerega je osrednji namen združiti prijetno s koristnim. Obiskovalci boste tako odnesli domov, poleg doživetja in zadovoljstva, tudi nove kulinarične zamisli, ki jih boste lahko izkoristili za družinska kosila, poletne piknike in večerje s prijatelji.

»Presenetil naju je tako pozitiven odziv javnosti – »bravo punci, to nam manjka v Kopru; ideja je odlična in želimo sodelovati z vami; obvezno pridem poskusiti testenine; itd.«. Veliko nama pomenijo pozitivni odzivi, saj nama to daje občutek, da sva na pravi poti.«, dodaja Sara Vidic, soorganizatorka projekta.

Za zaključek, vabiva vse, da pridete v petek 7. 6. 2019, med 11. in 23. uro, v koprsko Taverno in na Carpacciev trg, preveriti in tudi sami doživeti najino kulinarično pravljico.

Več informacij najdete na spletni strani dogodka in Facebook profilu.