3. FESTIVAL PIVA, BURGERJEV, ČILIJA, 51. MOS, AGROTECH CELJE in sejem FEEL THE FUTURE

misc1

gastrogurman ozek masilni barvno uskl

3. Festival – PIVA, BURGERJEV in ČILIJA

Celjski sejem pripravlja popolno kombinacijo okusov za dober začetek poletja – 3. Festival piva, burgerjev in čilija, ki bo v soboto, 16. junija potekal na celjskem sejmišču. Pestra ponudba slovenskih piv, gurmanskih burgerjev in čilija bo kot nalašč za razvajanje vaših brbončic in preživljanje sončne sobote ob pivu s prijatelji. Vstop je prost!

V soboto, 16. junija, med 10. in 20.  uro boste v atriju Celjskega sejma na Festivalu piva, burgerjev in čilija lahko okušali in se hladili z najrazličnejšimi pivi slovenskih pivovarjev. Letos vas bo razvajalo več kot deset slovenskih mikropivovarjev iz vseh koncev Slovenije, ki vam bodo ponujali najrazličnejše lagerje in alee. Tako boste lahko v praksi preizkusili razlike, ki jih v okusu dajejo hmelji različnih dežel, okušali kisla piva, ki jih je potrebno starati in so oplemenitena z mikroorganizmi, se ustavili pri stojnici pivovarne, ki ob pitju piva prisega tudi na estetske užitke ali svoje brbončice presenetili z nenavadnimi začimbami in dodatki pivu. Poleg širokega izbora kraft piv bo za klasike na voljo tudi slovenski dvojec Laško in Union. Velik izbor piva kar kliče po zmagovalcu, zato bomo najboljšemu pivu po mnenju obiskovalcev podelili naziv Naj pivo.

Pikantna sobota
Da ne boste degustirali ob praznem želodcu, bodo skrbeli ponudniki najrazličnejših burgerjev, kjer bodo na svoj račun prišli tudi vegeterjanci. Dan bo do pikantnosti začinil čili v najrazličnejših kombinacijah. Poizkusili boste lahko čilijeve omake, marmelade, posipe, čokolade, salame, soli, olja in chilli con carne. Manjkalo ne bo niti čilijevo žganje. Čili na skoraj 1001 način. Seznam vseh ponudnikov si lahko ogledate na spletni strani www.ce-sejem.si

V vsakem vremenu, brez vstopnine in parkirnine

Letošnja novost je, da bo vsa ponudba na stojnicah na voljo za degustacijske kupone v vrednosti 0,5€ in 2€, ki jih boste kupili na INFO točki festivala. Vstopnine in parkirnine za obiskovalce ne bo, v primeru slabega vremena pa bo festival potekal v sejemski dvorani C. V Celjskem sejmu bodo znova poskrbeli tudi za zabavo najmlajših obiskovalcev, ki bodo lahko uživali na velikih napihljivih igralih.

 

Na Celjskem sejmu že 51. MOS, nov sejem gozdarske in kmetijske tehnologije Agrotech Celje ter Feel the the future of gaming

Na Celjskem sejmu so že globoko v pripravah na največji poslovno-sejemski dogodek regije – 51. MOS, ki bo potekal med 11. in 16. septembrom. Prihodnje leto pripravljajo povsem nov sejem gozdarske in kmetijske tehnologije Agrotech Celje, v letošnjem oktobru pa že drugi sejem inovativnih digitalnih rešitev Feel the future, ki ga bo letos prvič spremljal tudi sejem in festival videoiger Feel the future of gaming.

Na 51. MOSu, ki bo potekal septembra v Celju, tudi letos nadaljujejo s segmentacijo na pet ključnih področij; MOS Dom (gradnja in obnova doma), MOS Tur (kamping in karavaning, turizem in prehrana), MOS Teh (oprema in materiali za obrt in industrijo), MOS Biz (poslovne storitve in poslovne priložnosti v tujini),  MOS Plus (izdelki široke potrošnje), ki se je lansko leto izkazala za pravo pot, kajti obiskovalci sejma postajajo vedno bolj ciljno usmerjeni. Izvršni direktor Celjskega sejma mag. Robert Otorepec je poudaril, da jih veseli, da se trend udeležbe razstavljavcev ponovno dviguje in se dvorane celjskega sejmišča intenzivno polnijo. Tudi letos pričakujejo okoli 900 direktnih razstavljavcev in se nadejajo, da bodo ti kot lani privabili več kot 120 000 obiskovalcev.

Več kot sedem sejemskih dvoran bo ponovno namenjen kategoriji MOS Dom, ki je odlična priložnost za vse, ki se v prihodnosti lotevajo gradnje ali obnove. Poleg pestrega izbora ponudbe vseh vrst – kuhinj, sedežnih garnitur, postelj, kaminov in strešnih kritin,  bodo za obiskovalce na voljo tudi svetovalne točke z mojstri za optimiziranje mansard, arhitekturnimi svetovalci in strokovnjaki s področja energetike, ki bodo odgovarjali na vsa vprašanja.

Podjetniki do koristnih informacij tudi pri OZS in gospodarskem ministrstvu

Področje MOS Biz bodo pomembno sooblikovale aktivnosti OZS in gospodarskega ministrstva ter države partnerice Srbije. Kot prvi in najpomembnejši partner se bo predstavila OZS skupaj s strokovnimi sekcijami, območnimi zbornicami ter domačimi in tujimi partnerji. Del predstavitve bo znova Ulica obrti, ki bo organizirana po načelu »vse na enem mestu«, saj bodo lahko obiskovalci videli predstavitev posameznih poklicev, vključitev dijakov v proces praktičnega usposabljanja z delom, dobili informacije srednjih šol in spoznali strokovno podporo obrtno-zborničnega sistema.

Sejemsko dogajanje bodo zaznamovali sejemski popusti in ugodnosti razstavljavcev, obiskovalci pa bodo lahko izkoristili tudi številne brezplačne nasvete neodvisnih strokovnjakov.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo se tudi letos veseli izziva na MOSu, kjer se bodo predstavili z vsemi svojimi organi v sestavi in izvajalskimi institucijami, kjer vidijo tudi dobro priložnost povezovanja s podjetniki. Letos pripravljajo tudi dogodek Čaj z ministrom, kjer bodo posamezniki imeli priložnost govoriti z ministrom tudi na štiri oči je povedala Eva Podlogar Štravs z Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. Med ostalimi dogodki ministrstva se bo govorilo tudi o kategorizaciji nastanitvenih obratov, pomenu standardov za podjetja, izzivov in priložnosti poslovanja na tujih trgih, organizirali bodo posvet na temo »Kako do kadrov v lesarstvu?«  ter usposabljanje za ženske podjetnice začetnice. Skupaj z izvajalskimi institucijami bodo predstavili tudi kako do ugodnih finančnih spodbud s pomočjo državnih institucij in strukturnih skladov ter ostale koristne informacije za mikro, mala in srednje velika podjetja.

Država partnerica letos Srbija

Na Celjskem sejmu z letošnjo državo partnerico – Republiko Srbijo – ohranjajo lanskoletno dobro prakso mednarodnega povezovanja, cilj katerega je nadaljnje poglabljanje gospodarskega sodelovanja med državama. Stevan Nikčević, državni sekretar na Ministrstvu za trgovino, turizem in telekomunikacije Republike Srbije, je poudaril, da priložnosti MOSa vidijo predvsem v pridobivanju novih investitorjev ter predstavitvi tudi drugim državam.  V tem duhu bodo potekala tudi bilateralna srečanja ministrov s področja gospodarstva in turizma, sejem pa pomeni tudi možnost vpogleda v kreativne in inovativne rešitve in smernice, katerih uvedba lahko prispeva h konkurenčnosti gospodarstva obeh držav na rastočem in edinstvenem trgu Evropske unije. Letošnji MOS bo zaradi sinergijskih učinkov povezan tudi z  Bled strateškim forumom.

V letu 2019 nov sejem Agrotech Celje

Na pobudo Združenja proizvajalcev in uvoznikov kmetijske in gozdarske tehnologije (ZKGT) bodo od 30. januarja do 3. februarja 2019 organizirali prvi petdnevni Agrotech Celje – sejem kmetijske in gozdarske tehnologije, ki bo predstavljal najnovejšo tehnologijo, ki jo kmetje in gozdarji potrebujejo pri svojem delu. Mladi kmetje so namreč generacija, ki jo spremljata inovativnost, znanje ter ne nazadnje tudi pogum, da sodobnost in drugačen pogled na obdelavo zemlje prenesejo v prakso.

Branko Miler, predstavnik združenja ZKGT, je izpostavil pomanjkanje sejmov koncentriranih izključno na opremo, ki jo kmetje potrebujejo pri svojem delu ter izpostavil probleme s katerimi se soočajo proizvajalci in uvozniki kmetijske in gozdarske tehnologije. Po zgledu kmetijskih sejmov iz tujine, ki potekajo v stalnih dvoranah v zimskem času, so na celjskem sejmišču na pobudo ZKGT prepoznali priložnost, da lahko kot največje in najsodobnejše opremljeno sejmišče edini v Sloveniji omogočijo kvalitetno predstavitev v notranjih prostorih tudi podjetjem s področja kmetijske in gozdarske tehnologije. Člani ZKGT se bodo tako predstavili v treh dvoranah (L, K in D) na skoraj 11.000 m2, druge razpoložljive dvorane pa bodo namenjene še ostalim ponudnikom s teh področij. Razstavni program sejma bo poleg kmetijske in gozdarske mehanizacije obsegal še izdelke in storitve, ki jih kmetje in gozdarji potrebujejo pri opravljanju svoje dejavnosti.

V oktobru tudi nov sejem Feel the future of gaming

Med 17. in 20. oktobrom bo po lanski uspešni premieri, ponovno potekal sejem inovativnih digitalnih rešitev Feel the future, katerega glavni partner je Ministrstvo za javno upravo. Letošnji poudarek bo na izobraževanju  starejše in mlajše generacije, za vse bo na voljo e-učilnica o uporabi sodobnih tehnologij, v petek pa mednarodna konferenca o blockchain tehnologijah na področju katerih Slovenija predstavlja eno izmed vodilnih držav.

Letos se bo sejmu prvič pridružil tudi sejem in festival videoiger Feel the Future of Gaming namenjen vsem, ki se profesionalno ali ljubiteljsko ukvarjajo z videoigrami. Na sejmu se bodo predstavili ponudniki hardware opreme za videoigre, založniki videoiger, razvijalci videoiger in ponudniki dodatne opreme in izdelkov za igralce videoiger. Program razstavljavcev bodo popestrili LANparty, ešportni turnir in brezplačni preizkusi novih igričarskih pripomočkov, iger in konzol.