6. SALON PENEČIH VIN LJUBLJANA

misc1

gastrogurman ozek masilni barvno uskl

Čez mesec dni se bo v Ljubljani iskrilo od žlahtnih mehurčkov

6. Salon penečih vin Ljubljana, ki je del mednarodne mreže Salon of Sparkling Wines, bo v petek, 15. februarja, med 15. in 21. uro. Lociran bo na atraktivni lokaciji v srcu prestolnice – tokrat prvič v Hotelu Slon, ki nudi odlične pogoje za predstavljanje penečih vin na najvišjem nivoju in je obenem atraktiven in zanimiv za (domače in tuje) obiskovalce. Na salonu, s katerim odpiramo dogajanja na ljubljanski vinski sceni v tem letu, se bo predstavilo do 40 vinarjev. Del salona bo namenjen ponudbi izbrane kulinarike, ki se odlično družij s penečimi vini. Sestavni del salona bodo tradicionalno tudi vodene degustacije in veliko mednarodno ocenjevanje penečih vin. Direktor salona je Rado Stojanovič, katerega podjetne RadoStne prireditve salon soorganizira skupaj s podjetjem Genius loci design d.o.o.


KOORDINATE

Datum: petek, 15. februar 2019
Delovni čas: med 15. in 21. uro
Lokacija: Hotel Slon, Ljubljana
Cena vstopnice: 25 eur / 20 eur v predprodaji / 15 eur za študente (omejena količina)
Prodaja vstopnic: Eventim (predprodaja), recepcija salona (na dan prireditve)


 
MEDNARODNO OCENJEVANJE

Število penečih vin in število vinarjev, ki imajo v svojem portfelju peneča se vina, se v zadnjih letih vztrajno povečuje, zato smo se odločili, da dosedanji model ocenjevanja nadgradimo tako, da omogočimo udeležbo na ocenjevanju vsem vinarjem, tudi tistim, ki se ne bodo predstavili na nobenem od salonov. S tem, ko ocenjevanje odpiramo tudi nesalonskim vinarjem, bomo dobili večji nabor penečih vin in s tem tudi širši pregled nad stanjem na področju penečih vin. Zato želimo ocenjevanje, ki ima mednarodni karakter, nadgraditi z razgrnitvijo rezultatov in razpravo o stanju in trendih na (slovenski in hrvaški) vinski sceni.

Rezultati ocenjevanja bodo dvo- nivojski, kar pomeni, da bodo vina razvrščena na dva načina in da bomo podelili dve vrsti priznanj: salonska priznanja – za uvrstitev v sklopu posameznega salona; velika priznanja mreže – za skupno, generalno uvrstitev.

Foto: Julio Frangen

 

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!