5. Salon penečih vin Ljubljana – začnimo leto v velikem stilu z elegantimi mehurčki

misc1
5. SALON PENEČIH VIN V LJUBLJANI

Začnimo leto v velikem stilu z elegantimi mehurčki

KDAJ?
petek, 16. februar 2018

KJE?
Velika dvorana, Grand hotel Union, Ljubljana

 

V letu 2017 je bila v poklon 20. jubileju RadoStnih prireditve prvič v zgodovini svojega delovanja organizirana vinska prireditev izven meja Slovenije. Teden dni pred 4. Salonom penečih vin v Ljubljani je v srcu Zagreba potekal premierni Salon pjenušavih vina. Premierni Salon pjenušavih vina Zagreb je z velikim številom vinarjev iz Hrvaške in Slovenije, ki so prišli predstaviti peneča se vina v prestolnico, in obiskom nad pričakovanji, pokazal, da so peneča vina tudi na Hrvaškem pravi hit. In to ne samo za praznike in slovesnosti, ampak za vsak dan, za vse priložnosti in tudi za druženje s hrano. Zato v letu 2018 nadaljujemo z otvoritvijo sezone z dvema salonoma penečih vin.  

Čeprav dobro vemo, da vino govori univerzalen jezik in povezuje ljudi, si organizatorji niso predstavljali, da bo povezava Zagreba in Ljubljane tako uspešna in tako dobro sprejeta med obiskovalci. Zato so se odločili ustanoviti mednarodno mrežo salonov penečih vin »Salon of Sparkling Wines«, ki se bo širila (prvenstveno po regiji) in povezala prestolnice preko penečih se vin.

Prvi salon iz mreže »Salon of Sparkling Wines« bo 2. Salon pjenušavih vina Zagreb, ki bo v petek, 2. 2. 2018 otvoril novo zagrebško vinsko sezono; 14 dni kasneje, v petek, 16. 2. 2018, bo 5. Salon penečih vin Ljubljana, otvoril sezono ljubljanskih vinskih dogajanj. Tako zagrebški kakor tudi ljubljanski salon bosta v samem srcu prestolnice – zagrebški v Hotelu Dubrovnik, ljubljanski pa v Grand Hotelu Union. Salona bosta organizirana po istem modelu – združeni bodo najboljši pridelovalci penečih vin, njihova vrhunska peneča vina, izbrano kulinariko in številne ljubitelje elegantnih mehurčkov. Tudi tokrat bodo saloni ostali zvesti svojemu poslanstvu: širjenju in dvigovanje nivoja kulture vina skozi izobraževanje. Zato bodo organizirane vsaj dve vodeni degustaciji za obiskovalce. Pred obema salonoma bo potekalo tudi veliko, mednarodno ocenjevanje penečih vin, ki jih bodo na ocenjevanje prijavili vinarji 5. Salona penečih vin v Ljubljani in 2. Salona pjenušavih vina u Zagrebu. Ocenjevanje penečih vin, ki bo največje v regiji, bo v Ljubljani, vina bo ocenjevala strokovna slovensko-hrvaška komisija. Priznanja najvišje ocenjenim vinom posameznega salona pa bodo podeljena na otvoritvi salonov. 

 

.

 


.
Besedilo in fotografije: PR služba organizatorja Radostne prireditve