4. Dan vina in čokolade v Kopru

misc1

Pod okriljem Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) se bo v koprski Taverni v soboto, 1. aprila 2017, med 16. in 23. uro odvil že četrti Dan vina in čokolade, na katerem bo možna degustacija več kot 40 vrst vina ter različnih vrst čokolad in čokoladnih sladic.

Primarni namen dogodka je mladim in ostalim obiskovalcem približati različne vrste vin in njihovo pridelavo, hkrati pa jih seznaniti z različnimi okusi in vonji vina ter ga prikazati kot odlično kombinacijo s sladicami. 
 
Prireditev študenti pripravljajo vključujoč koncept »mladi za mlade«, s čimer želijo podpreti mlade vinarje ter spodbujati vključevanje obiskovalcev v kakovostno izkušnjo. »Med mladimi vinska kultura raste in prav je, da se tega zavedamo in se znamo kulturno zabavati, kakovostno družiti ob dobri družbi z vrhunskim kozarcem slovenskega vina,« poudari Klara Beltram, sekretarka za interesne dejavnosti ŠOUP.
 
Degustacija vin in čokoladnih sladic bo potekala s kuponi v znesku 0,50 €. Del zbranih sredstev bo namenjen v Sklad za socialno ogrožene študente Univerze na Primorskem.
 
 
V program dogodka bosta vključeni dve delavnici. Prva delavnica se bo usmerjala na iskanje prave kombinacije med vinom in različnimi čokoladami, vodil pa jo bo mladi vinar in sommelier Matej Zaro. Druga delavnica bo preizkušnja slepega okušanja vina z Rokom Ražmanom, najboljši okuševalci pa se bodo potegovali za bogate nagrade. 
 
»Med mladimi se je pokazal velik interes in zanimanje za vinsko kulturo, kar smo ugotovili že leta poprej in pri organizaciji letošnje izobraževalne delavnice Degustacija vin in resnice o vinski kulturni med mladimi, za katero so mesta pošla še isti dan. To poslanstvo želimo krepiti in mlade, pa tudi ostale obiskovalce, izobraževati o kulturnem pitju vina in kulturni zabavi,« za zaključek dodaja Sara Vidic, projektna sodelavka. 
 
 
Na Dnevu vina in čokolade bo prisotnih 12 vinarjev iz Slovenske Istre: Ekološko vinogradništvo Rodica Truške, Ekološko posestvo Vina Montis in Eko Laura, Vina Bordon, Kmetija Mahnič, Vinska klet Kralj, Domačija Ražman, Vina Zaro, Vinska klet Robi in Dorjano Korenika, Vinska klet Rakar, Kmetija Jogan, Vinakoper in Vinska klet Plahuta Iztok. Prisotna bosta še Vina Benčina iz Vipavske doline in Vinogradništvo Družina Kos s Štajerske. 
 
 
Za čokoladne sladice bodo poskrbeli Čokoladnica Da Ponte, Čokoladnica Iridis, Kavarna Triglav, Hiša trt, vina in čokolade Kunej, Berryshika, Sladki Cekini, 20chocolate in ŠOUP. 
 

Prireditev bo povezoval Iztok Gustinčič, za glasbeno spremljavo med degustacijo pa bodo poskrbeli DJ Exo Beltram, saksofonist Erik Kramberger ter kitarist Samo Turk. 

.
.
.
Besedilo in fotografije: Sporočilo za javnost organizatorja ŠOUP ter soup.si