33. Martinovanje v Mariboru – največje enodnevno javno martinovanje v Sloveniji

misc1

ozka usklajena 600x65

V petek, 11. 11. 2016, bo v organizaciji Zavoda za turizem Maribor – Pohorje potekalo tradicionalno, 33. Martinovanje v Mariboru. Mariborsko martinovanje na Trgu Leona Štuklja in Ulici Maksimiljana Držečnika je največje enodnevno javno martinovanje v Sloveniji z bogatim kulturno-zabavnim programom in domačo vinsko-kulinarično ponudbo. Pričetek martinovanja bo ob 11. uri in 11 minut, nastopili pa bodo Skupina Gadi, Ansambel Žargon, Ognjeni muzikanti in Mala pihalna godba Neuvirtovi Štajerci.

Za tradicionalno zahvalo jeseni in svečani krst mošta bodo na martinovanju poskrbeli Malečniški brači, Akademska folklorna skupina Študent, Mariborska vinska kraljica Kaja Šerbinek, mestni viničar Stane Kocutar ter gospodar trte, župan dr. Andrej Fištravec. 70 stojnic bo vabilo z moštom, mladim vinom in domačimi dobrotami vinogradnikov, turističnih kmetij in gostincev.

Na pobudo organizatorja bo v sodelovanju z Javnim podjetjem Marprom d.o.o. in Uradom za komunalo, promet in prostor Mestne občine Maribor zagotovljeno podaljšano obratovanje linij javnega mestnega potniškega prometa in sicer tako, da bodo avtobusi na nekaterih linijah (v priponki) obratovali do 23.30 ure in s tem obiskovalcem zagotovili varno vrnitev domov. Poskrbljeno pa bo tudi za obiskovalce  iz Ljubljane, Celja in Ptuja katerim bodo na voljo prevozi ponudnika GoOpti.

Na področju destinacije Maribor – Pohorje se bodo odvile še številne druge Martinove prireditve – pohodi, martinovanja na prostem, zabave (z živo glasbo) ter kulinarična razvajanja.

Besedilo: sporočilo za javnost Zavoda za turizem Maribor – Pohorje,
Foto: www.maribor-pohorje.si