V VSŠGT Bled praznovali 20. obletnico!

misc1

gastrogurman ozek masilni barvno uskl

Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Bled:
Praznovali smo 20 let!

Tristo diplomantov, predavateljev, mentorjev in sodelavcev se je včeraj, 12. maja 2016, udeležilo praznovanja 20. obletnice Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Bled. Mnogi so se srečali prvič po dolgih letih, vsi pa smo pod šotorsko streho v parku pred šolo preživeli čudovito popoldne ob obujanju spominov, odlični hrani, pijači ter glasbi. Celoten dogodek so več kot uspešno pripravili študentje 2. letnika smeri Gostinstvo in turizem.

Gastrofurman vgs bled naslovna 1

Najprej je potekala svečana akademija, ki jo je povezovala nekdanja študentka Špela Repnik ob glasbeni spremljavi naše študentke, pevke in kitaristke Ide Begović. Slavnostna govornica, dr. Justina Erčulj, prva med pobudniki in vodja projekta za ustanovitev šole, je predstavila nekatere mejnike v razvoju višjega šolstva v Sloveniji in pomen strokovnega izobraževanje na terciarni ravni. Direktor zavoda, mag. Janez Damjan, je orisal uspehe šole in njenih študentov, med načrti za prihodnost pa posebej izpostavil nadaljnji razvoj šolskega hotela Astoria kot središča praktičnega izobraževanja študentov gostinstva, turizma in velnesa. Vrhunec prireditve je bila podelitev nagrad za življenjsko delo najbolj zaslužnim posameznikom za ustanovitev in razvoj šole. Poleg dr. Justine Erčulj so jo prejeli še Janez Šolar, prvi in dolgoletni direktor ter ravnatelj, Jana Špec, dolgoletna pomočnica ravnatelja in kasneje direktorica zavoda ter Melita Brešan, vodja referata, ki z nasmehom in prijaznostjo sprejema že dvajseto generacijo.

Gastrofurman vgs bled naslovna 2

Vrtna zabava v šotoru v parku pred šolo je bila priložnost za sproščeno obujanje spominov, klepet o izzivih v turizmu in vsakdanjem življenju ter za poslovno povezovanje. Gostje so uživali ob specialitetah bodočih kuharskih zvezd, ki jih je vodil že večkrat nagrajeni študent Timotej Rožič in ob glasbi skupine naše študentke Nadice Petrov. V paviljonu parka smo lahko videli tudi zasnovo bodočega šolskega muzeja gostoljubnosti.

Celotno prireditev so organizirali ter izpeljali študentje 2. letnika kot glavni študentski projekt leta ob podpori predavateljev mentorjev, Bože Grafenauer, Jožeta Zalarja, Petra Mihelčiča in Iztoka Sile.

Višja strokovna šola za gostinstvo Bled, ki je bila ustanovljena s sklepom Vlade Republike Slovenije marca 1996, je prvi in največji samostojni višješolski zavod v Sloveniji. Na njem je diplomiralo že 1363 študentov, ki pomembno prispevajo k uspešnemu delovanju slovenskega turizma in gostinstva. V študijskem letu 2015/16 je na šoli skupno vpisanih 446 študentov, od tega približno dve tretjini na programu Gostinstvo in turizem, ena tretjina pa na programu Velnes. Velik interes za študij na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem na Bledu dokazuje, da se je šola v preteklem obdobju uspešno razvijala ter ohranila visok ugled med mladimi ter v strokovni javnosti. http://www.vgs-bled.si/

Gastrofurman vgs bled naslovna 3

Vir novice in fotografij: VGS Bled / www.vgs-bled.si