11. STROKOVNO SREČANJE GOSTINCEV

misc1

gastrogurman ozek masilni barvno uskl

Portorož, 26. in 27. november 2018

Sekcija za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije organizira že tradicionalno 11. Strokovno srečanje gostincev, ki bo v ponedeljek, 26.11.2018 (Oštarija, Portorož) in v torek, 27. 11. 2018 v Hotelu Slovenija – v kongresnem centru Portus v Portorožu. Prijavite se lahko že danes preko SPLETNE PRIJAVE ali izpolnite prijavnico v prilogi.

Že v ponedeljek 26. 11. 2018 ob 18.30 uri bo v Oštariji v Portorožu izobraževalni dogodek, kjer se boda srečala pivo in hrana. Dogodek pripravljamo v sodelovanju s Pivovarno laško Union in prvo somelierko za pivo Seni Pegan, BeerPro. Jedi, ki jih bomo okušali zraven različnih vrst piva, bo pripravil mladi kuhar Filip Matjaž.

Osrednji dan srečanja bo 27. 11. 2018 v kongresnem centru Portus v Portorožu – Hotel Slovenija, kjer bomo začeli z aktualnimi informacijami za člane sekcije. Pravnica Vanja Šisernik, ki bo na kratko predstavila najpomembnejše glede varstva osebnih podatkov v skladu z GDPR v gostinskih obratih. Udeleženci bodo v mapi srečanja prejeli tudi osnutke potrebnih obrazcev oziroma soglasje.

Sledila bo predstavitev Evropske gastronomske regije 2021 in zanimivo predavanje Nika Slavniča z naslovom: Gourmet marketing – 5 korakov kako postane tuj gost bolj pogost.

Niko Slavnič je MBA profesor, mednarodni strokovnjak na področju marketinga, ustanovitelj podjetja IQbator d.o.o. in investitor. Je nosilec master franšize InYourPocket z 10 mio sledilcev in soavtor TheSlovenian BOOK, najbolj prodane knjige o Sloveniji. Gostincem verjetno najbolj poznan, kot vodja projekta The Slovenia Restaurants Awords, v Posavju sodeluje v okviru projekta razvoja integriranih produktov in 5-zvezdičnih doživetij za dvig konkurenčnosti in prepoznavnosti posavskega turizma.

V okviru srečanja bomo predstavili primer dobre prakse povezovanja in sodelovanja – »Kulinarične Haloze« – novo turistično doživetje na obronkih Ptuja. Kot vsako leto bo tudi tokrat zanimivo druženje v preddverju z razstavljavci in pokrovitelji, ki bodo predstavljali zanimive izdelke, opremo, hrano in pijače, ki jih gostinci uporabljajo pri svojem delu.

Popoldanski del bomo začeli z aktivnostim sekcije za reševanje problema pomanjkanja ustreznih kadrov.

Nadaljevali bomo z okroglo mizo z naslovom »Mladi gostinci #računajtenanas«. Pogovor z mladimi gostinci bo vodil Bine Volčič. Na okrogli mizi bodo sodelovali: Leon Pintarič, Jorg Zupan, Luka Kosir, Grega Repovž, Tomaž Bratovž, David Vračko, Filip Matjaž.

Bine Volčič, ki je izšolan kuhar z diplomo na inštitutu Le Cordon Bleu v Parizu trenutno je aktiven na spletnem kulinaričnem portalu www.binevolcic.si ter ima lastni bistro Monstera v središču Ljubljane.

Srečanje bomo zaključili z večerjo s podelitvijo priznanj za kakovost gostinske ponudbe in jubileje v gostinstvu. Večerja bo ob 19.00 uri v restavraciji Hotela Slovenija, kjer pričakujemo posebno kulinarično doživetje, saj bodo meni za večerjo pripravili Janez Bratovž JB in mladi kuharji v sodelovanju z restavracijo hotela. Po večerji udeležence vabimo na After Hours: »Na drugi strani šanka«., kjer bodo za glasbo poskrbeli Matjaž Jelen (Šank Rock) & Band ter D.J. Jan Vukelič

Vljudno vabljeni!

  

PROGRAM STROKOVNEGA SREČANJA GOSTINCEV

Spletna prijava

 

Ponedeljek, 26. 11. 2018

16.00 
– Hotel Tomi, Portorož
– Srečanje članov Gostilna Slovenija
– Predstavitev aktivnosti v okviru Evropske gastronomske regije 2021 z Nikom Slavničem

18.30
– Oštarija, Portorož
– Kulinarični večer hrane in piva
V zadnjem obdobju pivo dobiva vedno večjo veljavo, našlo pa je svoje mesto tudi kot spremljevalec hrane. Spoznali boste različne vrste piva. Skozi vodeno degustacijo ob hrani vas bosta popeljala prva sommelierka za pivo Seni Pegan, BeerPro in Mihael Galič  iz Pivovarne Laško Union. Skrbno izbrane jedi k posameznim vrstam piva pripravil Filip Matjaž.

 

Torek, 27. 11. 2018 – Hotel Slovenija – kongresni center Portus v Portorožu.

9.00 – 9.30 
– Registracija udeležencev

9.30 – 10.00
– Pozdrav udeležencem – 
Branko Meh, predsednik OZS, Blaž Cvar, predsednik Sekcije za gostinstvo in turizem pri OZS   

10.00 – 10.20
Aktualne aktivnosti sekcije – Blaž Cvar, predsednik Sekcije za gostinstvo in turizem pri OZS. Informacija o pripravi novih smernic dobre higienske prakse in uporabe načel HACCP v gostinstvu (in za slaščičarne)

10.20 – 11.00
– Kako urediti poslovanje v gostinskih obratih skladno s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDRP) – Odvetnica Vanja Šisernik

11.00 – 11.20
– Odmor in druženje s pokrovitelji in razstavljavci

11.20 – 11.30
– Predstavitev projekta Slovenija Evropska gastronomska regija – Predstavnik STO

11.30 – 12.10
– Gourmet marketing – 5 korakov kako postane tuj gost bolj pogost – Niko Slavnič, MBA profesor, vodja projekta The restaurants Awords, mednarodni strokovnjak za marketing

 12.10 – 12.25
– Predstavitev ugodnosti kartice Mozaik Podjetnih – Telekom Slovenije – Simona Osterman, OZS

12.25 – 12.30
– Predstavitev primera dobre prakse povezovanja in sodelovanja »Kulinarične Haloze« – novo turistično doživetje na obronkih Ptuja

12.30 – 14.00
– Odmor za kosilo in druženje s pokrovitelji in razstavljavci srečanja – Okušanje jedi projekta »Kulinarične Haloze« – novo turistično doživetje na obronkih Ptuja

14.00 – 14.45
– Aktualna tema – aktivnosti za reševanje problematike pomanjkanja ustreznih kadrov v gostinski dejavnosti

14.45 – 15.00
– Odgovornost gostincev za prekrške in kako ukrepati
Drago Ladinik, Ars socii d.o.o.

15.00 – 15.45
Avtentični vodja in njihovi zaposleni – Kako ustvariti dobre odnose in okolje v katerem bodo zaposleni bolj zadovoljni. Dober kolektiv je srce vsake gostilne.  Kako komunicirati, slišati, reševati notranje konflikte in obenem krepiti učinkovitost in ustvarjalnost. Kako avtentični vodja vodi svoj tim.
Anita Gomezel, univ. dipl socialna pedagoginja, trenerka Jasne komunikacije, terapevtka transpersonalno kognitivne terapije ( TCT®).

15.45 – 16.00 
– Odmor: Druženje s pokrovitelji in razstavljavci srečanja

16.00 – 17.30
Okrogla miza z naslovom »Mladi gostinci #računanjtenanas. Izkušnje in modrosti starejših ter inovativnost in ideje mladih so prihodnost naših gostiln in restavracij. Pogovor z mladimi gostinci bo vodil Bine Volčič. Sodelujejo: Leon Pintarič, Jorg Zupan – Atelje, Luka Kosir, Grega Repovž, Tomaž Bratovž, David Vračko, Filip Matjaž.

ob 19.30 uri
– Podelitev priznanj za kakovost gostinske ponudbe in jubileje ter večerja v restavraciji Hotela Slovenija. Vina: VinaKoper, Puklavec Family Wines d.o.o. Meni pripravljajo Janez Bratovž JB in mladi kuharji v sodelovanju z restavracijo hotela

po večerji –  After Hours:
Na drugi strani šanka. 
Matjaž Jelen (Šank Rock) & Band. D.J. Jan Vukelič

Zlati pokrovitelji srečanja gostincev:  Slovenska turistična organizacija, PANVITA – Ave mesnine, Pos Elektronček in Pivovarna Laško Union d.o.o., part of the HEINEKEN
Strokovno srečanje, ponedeljek, 26. 11. 2018

• Udeležba na večerji Oštarija, Portorož: Izobraževanje, kjer se srečata pivo in hrana

30 €/ osebo za člane

40€/osebo za ostale

 

Strokovno srečanje, torek, 27. 11. 2018

• Udeležba na strokovnem srečanju z večerjo

60 €/ osebo za člane *

90 €/ osebo za ostale udeležence*

• Udeležba na Strokovnem srečanju brez večerje (samo predavanja)

30 €/ osebo za člane *

50 €/ osebo za ostale udeležence*

• Udeležba samo na večerji s podelitvijo priznanj Hotelu Slovenija

45 €/ osebo za člane *

*Cene vključujejo DDV

Rok za prijavo je 21.11.2018 oziroma do zasedbe prostih mest.

Cene že vključujejo DDV. Članske cene veljajo za člane OZS, njihove družinske člane in zaposlene, ki imajo poravnano članarino.

 

Splošni pogoji prijave in odjave
Prijave sprejemamo preko e-naslova vlasta.markoja@ozs.si ali preko spletne strani v rubriki OZS/dogodki, oz. po telefaksu 01 50 54 373, do srede  21. 11. 2018 oziroma do zasedbe prostih mest.

Pisne odjave poslane na vlasta.markoja@ozs.si upoštevamo do 2 dni pred srečanjem. V primeru, da odjave ne sporočite, kotizacijo zaračunamo v celoti.

Kotizacijo za udeležbo na večerji »Kulinarični večer hrane in piva«, ki bo 26.11.2018 poravnate ob registraciji na dan večerje (račun izstavi podjetje Mate Matjaž s.p.).

Kotizacijo za udeležbo na srečanju predhodno nakažite na račun OZS: NLB d.d.: SI56 0201 3025 3606 416, sklic 00 200001, koda namena OTHR.  Potrdilo o plačilu pošljete skupaj z izpolnjeno prijavnico na e-naslov vlasta.markoja@ozs.si ali po faksu 01 50 54 373.

Informacije in dodatna pojasnila
Vlasta Markoja, sekretarka sekcije gostincev, telefon 01 58 30 571 ali e-naslov vlasta.markoja@ozs.si