vse informacije za gostince na enem mestu
vse informacije za gostince na enem mestu

 

 
Novice in dogodki
 
 
96 dijakov in študentov je na tekmovanju Konzorcija biotehniških šol Slovenije kulinarični dediščini dodalo moderen pridih
96 dijakov in študentov je na tekmovanju Konzorcija biotehniških šol Slovenije kulinarični dediščini dodalo moderen pridih
96 dijakov in študentov je na tekmovanju Konzorcija biotehniških šol Slovenije kulinarični dediščini dodalo moderen pridih

96 dijakov in študentov je na tekmovanju Konzorcija biotehniških šol Slovenije kulinarični dediščini dodalo moderen pridih

Na Biotehniškem izobraževalnem centru Ljubljana (BIC Ljubljana) je potekalo 5. tekmovanje v znanju in spretnostih dijakov in študentov Konzorcija biotehniških šol Slovenije. 96 dijakov in študentov iz 10 šol se je preizkusilo na letošnjo temo »Kulinarična dediščina – Uživam tradicijo« v različnih kategorijah s področij živilstva, kulinarike, vizualne umetnosti in kulinarične dediščine.

 
Objavljeno:
15. maj, 2019


Rezultati ocenjevanja modrih frankinj 2019
Rezultati ocenjevanja modrih frankinj 2019
Rezultati ocenjevanja modrih frankinj 2019

Rezultati ocenjevanja modrih frankinj 2019

V četrtek, 9. maja 2019, je v organizaciji KŠTM Sevnica v okviru projekta »Modra frankinja – žametno vino regije Posavje« na Gradu Sevnica potekalo mednarodno ocenjevanje vzorcev modrih frankinj, ki so prispeli na ocenjevanje v okviru 9. festivala modre frankinje Sevnica 2019.

 
Objavljeno:
14. maj, 2019


Kotanyi gastro novičke maj
Kotanyi gastro novičke maj
Kotanyi gastro novičke maj

Kotanyi gastro novičke maj

Na delavnici, ki smo jo soorganizirali z Žarovnijami, je Andy Annat, ki velja za enega najboljših mesarjev ter catering mojstrov v Angliji, predstavil svojo tehniko priprave mesa na žaru – Q-Vide. Tehnika povezuje tradicionalne metode peke mesa z modernimi tehnikami ter tehnologijo.

 
Objavljeno:
13. maj, 2019


Syu Poropat je zmagovalka 4. Mednarodnega kulinaričnega festivala Kranjska Gora
Syu Poropat je zmagovalka 4. Mednarodnega kulinaričnega festivala Kranjska Gora
Syu Poropat je zmagovalka 4. Mednarodnega kulinaričnega festivala Kranjska Gora

Syu Poropat je zmagovalka 4. Mednarodnega kulinaričnega festivala Kranjska Gora

V Kranjski Gori se je zaključil 4. Mednarodni kulinarični festival, v sklopu katerega se je na tekmovanjih v štirih kategorijah pomerilo rekordnih 112 tekmovalcev iz 12 držav. Zmaga je tudi letos ostala v Sloveniji, in sicer je največje število točk in skupno zmago dosegla Syu Poropat. Med mladinci je sodnike najbolj navdušil Juš Dolničar.

 
Objavljeno:
10. maj, 2019


Izbor najboljših restavracij v Sloveniji za leto 2019 – THE SLOVENIA RESTAURANT AWARDS by Diners Club
Izbor najboljših restavracij v Sloveniji za leto 2019 – THE SLOVENIA RESTAURANT AWARDS by Diners Club
Izbor najboljših restavracij v Sloveniji za leto 2019 – THE SLOVENIA RESTAURANT AWARDS by Diners Club

Izbor najboljših restavracij v Sloveniji za leto 2019 – THE SLOVENIA RESTAURANT AWARDS by Diners Club

Zaključen je tretji izbor najboljših slovenskih restavracij The Slovenia Restaurant Awards 2019. Letošnja podelitev nagrad, ki je potekala na čudoviti lokaciji golf igrišča in restavracije Evergreen na Smledniku je bila nekaj posebnega in pravi poklon slovenski kulinariki. Končala se je s 16-hodno dobrodelno večerjo, kakršne v Sloveniji zagotovo še ni bilo.

 
Objavljeno:


The Slovenia Restaurant Awards: Calypso in Tiffany med TOP 10 slovenskimi hotelskimi restavracijami
The Slovenia Restaurant Awards: Calypso in Tiffany med TOP 10 slovenskimi hotelskimi restavracijami
The Slovenia Restaurant Awards: Calypso in Tiffany med TOP 10 slovenskimi hotelskimi restavracijami

The Slovenia Restaurant Awards: Calypso in Tiffany med TOP 10 slovenskimi hotelskimi restavracijami

Na izboru najboljših izbor najboljših slovenskih restavracij The Slovenia Restaurant Awards sta danes slavili kar dve Hitovi restavraciji: Perlin Calypso in Parkova restavracija Tiffany sta se uvrstila med deset najboljših hotelskih restavracij v Sloveniji, kar nedvomno prinaša potrditev znanj, predanosti in profesionalnosti Hitovega gostinskega kadra ter kakovosti gostinskih storitev.

 
Objavljeno:
8. maj, 2019


ZDRUŽENJE GOSTINCEV JRE PODELJUJE NAGRADO ZA IZJEMNE STORITVE
ZDRUŽENJE GOSTINCEV JRE PODELJUJE NAGRADO ZA IZJEMNE STORITVE
ZDRUŽENJE GOSTINCEV JRE PODELJUJE NAGRADO ZA IZJEMNE STORITVE

ZDRUŽENJE GOSTINCEV JRE PODELJUJE NAGRADO ZA IZJEMNE STORITVE

Jure Tomič iz restavracije Ošterija Debeluh je prejel nagrado JRE za storitve 2019. Nagrado, ki jo je sponzoriral lIlycaffè, je prejel za svoj talent, s katerim spremeni obrok v edinstveno gurmansko doživetje.

 
Objavljeno:
6. maj, 2019


SALON SAUVIGNON PTUJ 2019 – VINO V MESTU TISOČLETIJ
SALON SAUVIGNON PTUJ 2019 – VINO V MESTU TISOČLETIJ
SALON SAUVIGNON PTUJ 2019 – VINO V MESTU TISOČLETIJ

SALON SAUVIGNON PTUJ 2019 – VINO V MESTU TISOČLETIJ

Preteklo soboto 13. aprila 2019 med 13. in 19. uro je v Dominikanskem samostanu na Ptuju potekal 5. festival SALON SAUVIGNON PTUJ 2019 – VINO V MESTU TISOČLETIJ. Pritegnil je preko šesto ljubiteljev vina. Na dogodku je svoje sauvignone in cabernet sauvignone, bilo jih je 171, predstavljalo preko sto vinarjev in predstavnikov 61 kleti iz Slovenije in sveta. V projekt je vstopil strokovni partner CONCOURS MONDIAL SAUVIGON in v pokušino ponudil 36 najboljših sauvignonov ocenjevanj 2017 in 2018.

 
Objavljeno:
29. april, 2019


Tekmovanje EUROPEAN YOUNG CHEF AWARD (EYCA) 2019.
Tekmovanje EUROPEAN YOUNG CHEF AWARD (EYCA) 2019.
Tekmovanje EUROPEAN YOUNG CHEF AWARD (EYCA) 2019.

Tekmovanje EUROPEAN YOUNG CHEF AWARD (EYCA) 2019.

Slovenija ponosno stopa proti letu 2021, ko bo uradno postala Evropska gastronomska regija 2021. Pomen tega naziva ni samo v promociji izjemne kulinarike in gastronomije, temveč prispeva k trajnostnemu razvoju upravljanja z viri, ki so potrebni za pridelavo hrane, njeno predelavo in porabo.

 
Objavljeno:
26. april, 2019




DOBRODOŠLI NA SPLETNEM PORTALU GASTROGURMAN


Spletna stran je namenjena poslovnemu komuniciranju med podjetji ter vsebuje informacije o alkoholnih pijačah, zato je vstop dovoljen samo polnoletnim osebam.

Na spletnih straneh Gastrogurman.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi. Z vstopom in nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov. če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah brskalnika.

“Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!“

S klikom na spodnjo povezavo "Vstopi" potrjujem, da sem star 18 let ali več in soglašam s splošnimi pogoji uporabe spletnega mesta Gastrogurman.si