vse informacije za gostince na enem mestu
vse informacije za gostince na enem mestu

 

 
Novice in dogodki
 
 
Barcaffè skupaj z Aljo Horvat s prav posebnim presenečenjem za kavoljube
Barcaffè skupaj z Aljo Horvat s prav posebnim presenečenjem za kavoljube
Barcaffè skupaj z Aljo Horvat s prav posebnim presenečenjem za kavoljube

Barcaffè skupaj z Aljo Horvat s prav posebnim presenečenjem za kavoljube

Od prvega dne, ko je pred 50. leti zapustila proizvodni trak, je kardinalsko rdeča vrečka kave Barcaffè posebna. Ne le zaradi barve embalaže, ki je nastala pomotoma, ampak tudi zaradi vsebine. Skrbno izbrana mešanica mlete kave, ki so jo domislili v Drogi Portorož, je postala sinonim za dobro kavo vse do danes.

 
Objavljeno:
8. julij, 2020


Vinogradniki in vinarji potrebujejo našo pomoč
Vinogradniki in vinarji potrebujejo našo pomoč
Vinogradniki in vinarji potrebujejo našo pomoč

Vinogradniki in vinarji potrebujejo našo pomoč

Življenje večine Slovencev je povezanih z VINOM, kar velja tudi za EVROPO, ki je v bistvu VINSKI KONTINENT. Vino nas je zaznamovalo v preteklosti, nas zaznamuje danes in nas bo tudi JUTRI. Toda: ali bomo Slovenci leta 2050 še uživali slovenska vina!? To ni provokativno vprašanje, to je lahko dejstvo, ki nas, viteze vina na Slovenskem, povezane v Evropski asociaciji OEVE, močno skrbi!

 
Objavljeno:


Steven Spurrier o izbranih posavskih vinih
Steven Spurrier o izbranih posavskih vinih
Steven Spurrier o izbranih posavskih vinih

Steven Spurrier o izbranih posavskih vinih

Na pobudo Mihe Isteniča so posavski vinarji in gostinci ter CPT Krško v četrtek, 18. junija 2020, na posestvu Albiana (vinska klet Žaren) v Nemški vasi pri Krškem organizirali spletno poslastico za ljubitelje vin: spletno pokušino najboljših posavskih vin, ki jih je okusil in komentiral svetovno znani britanski vinski kritik Steven Spurrier.

 
Objavljeno:
30. junij, 2020


Michelin že prvo leto podelil zvezdice šestim slovenskim restavracijam, od tega dve zvezdici Hiši Franko, po eno pa kar petim restavracijam
Michelin že prvo leto podelil zvezdice šestim slovenskim restavracijam, od tega dve zvezdici Hiši Franko, po eno pa kar petim restavracijam
Michelin že prvo leto podelil zvezdice šestim slovenskim restavracijam, od tega dve zvezdici Hiši Franko, po eno pa kar petim restavracijam

Michelin že prvo leto podelil zvezdice šestim slovenskim restavracijam, od tega dve zvezdici Hiši Franko, po eno pa kar petim restavracijam

Razkrita je najbolj varovana skrivnost slovenske kulinarike zadnjih mesecev: znano je, katere slovenske restavracije so uvrščene v vodnik MICHELIN GUIDE SLOVENIA in katere so prejele svoje prve zvezdice. Michelinovi inšpektorji so Hiši Franko namenili dve zvezdici.

 
Objavljeno:
18. junij, 2020


SALON SAUVIGNON PTUJ 2020
SALON SAUVIGNON PTUJ 2020
SALON SAUVIGNON PTUJ 2020

SALON SAUVIGNON PTUJ 2020

V soboto 27. junija ob 13. uri bo najstarejše slovensko mesto šestič odprlo vrata festivala Salon Sauvignon. V tem trenutku je nanj prijavljenih 51 vinarjev iz vseh treh vinorodnih dežel Slovenije, udeležilo se ga bo še nekaj zanimivih drugih razstavljalcev in zelo močna kulinarična zasedba od Obale do zelene Štajerske.

 
Objavljeno:


VSAKO VINO IMA SVOJO ZGODBO
VSAKO VINO IMA SVOJO ZGODBO
VSAKO VINO IMA SVOJO ZGODBO

VSAKO VINO IMA SVOJO ZGODBO

Na novinarski konferenci ob otvoritvi novega Vinsko gastronomskega centra Turn, 16. junija 2020 v Kleti Krško, so predstavili novo blagovno znamko Turn ter projekt »Od Ribiča do Graščaka«, ki na temelju mitov in legend gradi novo vinsko turistično zgodbo.

 
Objavljeno:


Družba Hit s Perlino restavracijo Calypso vstopa v družino Michelin
Družba Hit s Perlino restavracijo Calypso vstopa v družino Michelin
Družba Hit s Perlino restavracijo Calypso vstopa v družino Michelin

Družba Hit s Perlino restavracijo Calypso vstopa v družino Michelin

Dalibor Janačković, chef Perline restavracije Calypso je danes na dogodku »Michelin Star Revelation Slovenia 2020« prejel znak »The Plate Michelin«. Gre za izjemno priznanje in vnovično potrditev kakovosti in strokovnosti Hitovega gostinstva.

 
Objavljeno:
16. junij, 2020


50 let dišečih spominov
50 let dišečih spominov
50 let dišečih spominov

50 let dišečih spominov

Temna, omamno dišeča dama v kardinalsko rdečem ovitku je letos srečala Abrahama. Kava Barcaffè, ki je nedvomno poznana vsakemu kavoljubu daleč naokoli, je od v pol stoletja, odkar so jo prvič predstavili trgu, dobila množico novih oblik, a nekaj ostaja enako: nezamenljiv okus in kakovost.

 
Objavljeno:
15. junij, 2020


Rezultati ocenjevanja svežega mesa pod okriljem sejma AGRA 2020
Rezultati ocenjevanja svežega mesa pod okriljem sejma AGRA 2020
Rezultati ocenjevanja svežega mesa pod okriljem sejma AGRA 2020

Rezultati ocenjevanja svežega mesa pod okriljem sejma AGRA 2020

Pod okriljem 58. mednarodnega sejma AGRA v Gornji Radgoni je 27. maja 2020 na Biotehniški fakulteti, Oddelek za živilstvo v Ljubljani, potekal 1. del 41. mednarodnega ocenjevanja kakovosti mesa in mesnih izdelkov.

 
Objavljeno:
5. junij, 2020




DOBRODOŠLI NA SPLETNEM PORTALU GASTROGURMAN


Spletna stran je namenjena poslovnemu komuniciranju med podjetji ter vsebuje informacije o alkoholnih pijačah, zato je vstop dovoljen samo polnoletnim osebam.

Na spletnih straneh Gastrogurman.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi. Z vstopom in nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov. če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah brskalnika.

“Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!“

S klikom na spodnjo povezavo "Vstopi" potrjujem, da sem star 18 let ali več in soglašam s splošnimi pogoji uporabe spletnega mesta Gastrogurman.si