Oljčno olje Jenko

featured image
Naslov: Pobeška cesta 11, 6000 Koper
Telefon: 05 639-61-61
Mobilni telefon: 040 541-017
Elektronska pošta: info@oiljenko.si
Spletna stran: https://www.oiljenko.si/
Socialna omrežja: facebook

Opis ponudbe:

Kmetija Jenko

V družini Jenko je oljka že tradicionalna rastlina, saj je bila, kot na vsaki istrski kmetiji, že generacije nepogrešljiva. V 90. letih pa smo posadili tri oljčnike in na njih pod toplim mediteranskim soncem rastejo skrbno vzgojene oljke, ki že desetletja predstavljajo osnovo za vrhunska oljčna olja.

Izdaten trud, skrb, spoznavanje značilnosti oljke, želja po novem znanju in težnja h kakovosti je oljčno olje Jenko popeljalo od priljubljenega lokalnega izdelka do slovenskih in mednarodnih nagrad. Danes je del družbe najprestižnejših oljčnih olj sveta.

Oljke obiramo ročno v optimalni zrelosti. Popolne plodove še isti dan zgolj z mehanskimi postopki hladno stisnemo po strogih zahtevah za predelavo oljk iz EKOLOŠKE pridelave.

Sortni nabor sestavlja v večini avtohtona istrska belica, v spremljavi pa naš oljčnik krasijo leccino, maurino, frantoio. Avtohtona štorta skrbi, da ostane kakšna oljka tudi na mizi.

V kleti olje filtriramo in s tem odstranimo še zadnje trde delce. V nadzorovanih temperaturah in zaščiteno z dušikom čaka na ustekleničenje. Tako ohranja vrhunsko kakovost skozi vso sezono. .

. Da usmerjamo naš trud in težnjo h kakovosti v pravo smer, nam potrjujejo odlične uvrstitve in priznanja tako na domačih, kot mednarodnih ocenjevanjih. Med prelomne trenutke, ki so ponesli Oljčno olje Jenko med svetovno elito, pa je bilo leta 2012 z doseženim prvim mestom na enem od najprestižnejših mednarodnih ocenjevanj SOL DORO v Veroni. Od takrat naprej redno preverjamo kakovost našega oljčnega olja na izbranih mednarodnih ocenjevanjih, ob boku oljčnih velikanov iz Italije, Španije, Grčije, Južne Amerike, Izraela ter Azije.

Trgu in željam potrošnikom vedno radi prisluhnemo in tako lahko v naši ponudbi poleg sortnih olj ter izbora cuvee najdete tudi edinstveno dimljeno oljčno olje ter zelo priljubljena aromatizirano oljčno olje s pomarančo in oljčno olje z limono, pri katerih ne uporabljamo kemijskih esenc, temveč se plodovom oljke v postopku predelave dodaja pravo ekološko sadje..

. gastrogurman-si-oljcno-olje-jenko-degustacija       gastrogurman-si-oljcno-olje-jenko-fotografija . Za vas smo dosegljivi na naslednjih številkah: GSM: 040 541-017 (Peter), 041 504-865 (Boris), 041 920-678 (Jasna), 041 359-134 (Nada) Tel.: 05 639-61-61 e-mail naslov: info@oljcno-olje.com Naslov: Pobeška cesta 11, 6000 Koper . "Istrska legenda pripoveduje, da so se nekega dne zbrala vsa drevesa, da bi določila svojega kralja. Vsa so se strinjala, da izberejo oljko, vendar oljka te časti ni sprejela.  Odgovorila je: moje poslanstvo je preveč pomembno za človeštvo, da bi izgubljala čas s kraljevanjem."  

Galerija: